סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
תת מקלע ומחסנית: תחמושת נתפסה סמוך ליישוב החרדי
במסגרת המאבק בפשיעה המתחוללת במגזר הערבי, נתפסו אתמול בשטח פתוח סמוך ליישוב רכסים רובה מסוג קרלו ומחסנית | המשטרה פתחה בחקירה
המשטרה איתרה ותפסה במהלך השבת תת מקלע מסוג קרלו ומחסנית סמוך ליישוב החרדי רכסים. במשטרה ציינו כי אתמול הגיעו שוטרי תחנת זבולון לחיפוש יזום בשטח מיוער סמוך ליישוב רכסים בו אותרו ונתפסו נשק מסוג קרלו ומחסנית שהועברו לבדיקות מעבדות משטרת ישראל. החקירה נמשכת.
לפי נתוני המשטרה, מתחילת שנת העבודה הנוכחית ועד היום, נתפסו בגזרת מחוז חוף מאות אמצעי לחימה, ביניהם 89 רובים, 77 אקדחים, 58 רימונים, 46 מטעני חבלה 81 זיקוקים, פגזים וחומר נפיץ אחר, לצד מאות כדורי תחמושת, מחסניות וחלקי נשק.
"איתור ותפיסת כלי הנשק הבלתי חוקיים נמצאים בסדר עדיפות עליון של שוטרי מחוז חוף לשם שמירה על שלומו וביטחונו של הציבור", נמסר המשטרה.
בתוך כך, המשטרה פתחה אתמול בחקירה לאחר ששוטרים הבחינו ברכב שהעלה את חשדם ברח' אבן גבירול בת"א. הרכב עוכב לבדיקה שגרתית ובמהלך הבדיקה שוטרי לב ת"א איתרו ברכב אקדח, מחסניות וסכינים.
החשודים, בשנות ה-30 לחייהם מנתניה נעצרו ובהתאם לצורכי חקירה וממצאיה יובאו במהלך הבוקר לדיון בהארכת מעצרם בבימ"ש השלום בת"א.
