דורון קדוש: שר הביטחון כ״ץ מתקן את הנוסח המתריס של הודעתו מהבוקר כלפי הממשל האמריקני - ובו כתב כי ״כולנו מבינים שפירוק חמאס מנשקו לא יקרה״ באמצעות המהלך המדיני שמובילה ארה״ב - ולכן, לפי השר כ״ץ, ״צה״ל ערוך לחסל את החמאס, להשלים את העבודה כדי שנוכל לממש גם את תכנית ההגירה״. בהודעה נוספת שפרסם לפני זמן קצר, שר הביטחון מחק את המילים ״כולנו מבינים שזה לא יקרה״ ביחס לתכנית ארה״ב - והבהיר כי צה״ל נערך להשלמת משימת חיסול החמאס ״בהתאם לתנאים מדיניים מאפשרים״. ביחס לתכנית ההגירה הבהיר שר הביטחון: ״הנושא יקודם בהיקף נרחב כאשר הממשל האמריקני יחליט לחזור ליוזמה ולקדם אותה״. כ״ץ הוסיף כי ״אין ספק שהמציאות בעזה תחייב את המהלך הזה, בינתיים מתבצעות פעולות שונות בנושא על ידי צוות בראשות רה״מ״.
מגדולי תומכי החצר: הנגיד מגור הלך לעולמו
מארה"ב מגיעה הבשורה המצערת על פטירתו של ר' בן ציון פישהוף ז"ל מגדולי התומכים של מוסדות התורה והחסד של חסידות ומקים ישיבת "מאור ישראל" בבני ברק, אוד מוצל מאש, מראשי קופת רבי מאיר בעל הנס כולל פולין בארה"ב
ברוך דיין האמת: מניו יורק מגיעה הידיעה על הסתלקותו של עמוד החסד המרכזי בחסידות גור, מקברניטי אגודת ישראל באמריקה הרה"ח הנגיד רבי יחיאל בן ציון פישהוף זצ"ל.
ר' בני, כך כונה היה מטובי אנשי הציבור החרדי, שהיה נס להתנוסס בארץ ובחו"ל, מופת אגדי ודוגמא עילאית לאדם נקי כפיים ובר לבב במשך כ-70 שנה, אציל נפש ויקר רוח.
המנוח ז"ל אוד מוצל מאש, נולד בעיר לודז' בפולין לאביו הר"ר דב ז"ל-הי"ד, שהיה חסיד נאמן ונודע לאדמו"ר בעל "האמרי אמת" מגור זצ"ל. בעת פרוץ מלחמת העולם ברח המנוח לוילנא והצטרף לתלמידי ישיבת חכמי לובלין, עמם נדד לשנחאי ואחרי המלחמה עבר לארה"ב.
בילדותו למד בתלמוד תרוה אצל הרה"ח רבי ישראל סבינר ז"ל המלחין הנודע לבית גור שהיום יום היארצייט שלו. תמיד סיפר על לימודיו אצל הרב סבינר.
בהיותו איש רב פעלים, מסור בלו"נ לצרכי ציבור, ללא לאות וללא מגבלות, נרתם במלוא כוחותיו במשך עשרות שנים לשיקום חצר גור. הוא תרם מלוא חופניו, הוזיל מכספו כראש וראשון לכל דבר שבקדושה, למוסדות התורה בארץ ובחו"ל.
פרק מיוחד מהשראתו וחזונו העמיד לתחום העשייה האגודאית באמריקה. הוא פעל במסגרת האגודאית גדולות ונצורות עבור הכלל והפרט. היה מקורב מאוד לאדמו"רי בית גור ה'לב שמחה' וה'פני מנחם' ויבדלח"א הרבי מגור וזכה לאותות חיבה נדירים בעוצמתם.
הקים את ישיבת "מאור ישראל" של חסידות גור בבני ברק, כמו כן סייע להקמת בית יעקב החסידי, שהוקם על ידי ח"כ יעקב ליצמן, היה מראשי קופת רמבעה"נ כולל פולין בארה"ב.
ר' בני פישהוף היה מהתורמים הגדולים בגור. לכל מוסד הוא תרם 5%, והוא הותיר קרן גדולה.
במשך השנים האחרונות עלה בשיתוק גופני מוחלט והיה מאושפז בסניטוריום בניו יורק.
הותיר אחריו לברכה את רעייתו מזיוו"ש מרת ציפורה שתחי'. כמו כן חמישה ילדים - שלוש בנות למשפחות גרוס, ויינשטוק וגאלד, ושני בנים - הרב דב והרב אברהם מנחם.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
