ניצן שפירא: אירוע חריג בבנימין: ישראלי חמוש נכנס לכפר הפלסטיני עין עריכ, נתפס בידי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים והועבר למנהל האזרחי להמשך טיפול. לפי גורמי ביטחון, מדובר על לוחם במילואים שלא היה על מדים
האם מנסור עבאס יפיל את הממשלה במלחמה?
יו"ר מפלגת רע"מ נשאל הבוקר לגבי עמדתו על מלחמות, וענה שהוא נגד באופן מוחלט אך מפלגתו תבחן כיצד לנהוג לגבי הקואליציה במקרה ותפרוץ מלחמה: "אנחנו נגד מלחמות"
למרות שבשבועות האחרונים התחממות מול חמאס התקררה מעט, ישנו סיכוי כי בקרוב יתקיים מבצע או מלחמה בין ישראל לבין ארגון הטרור אשר שוכן ברצועת עזה - שעלול לגרור להפלת הממשלה.
יו"ר מפלגת רע"מ חבר הכנסת מנסור עבאס נשאל ברדיו 'מכאן' לגבי האפשרות שאכן מלחמה תפרוץ: "עמדתה של רע"ם ברורה – אנחנו נגד מלחמות בכלל ונגד עזה בפרט".
"אנחנו נכנסנו לפרויקט פוליטי וחשוב שהוא יצליח למען החברה הערבית. כשתהיה מלחמה נגד עזה – נחליט מה עושים. אבל באופן כללי, אנחנו נגד מלחמות".
על המתיחות עם הממשלה, אמר: "אנחנו נמצאים במצב ביניים – התקציב אושר בקריאה ראשונה וכעת יש מו"מ לאשר אותו בקריאה שנייה ושלישית. יש כרגע מו"מ קדחתני כדי לאשר את התקציב ואת התוכניות שסוכמו עם רע"ם".
"יש כמה נושאים שהובטחו לרע"ם שאנחנו רוצים ליישם אותם. מי אמר שיש אכזבה או משבר? אנחנו מדברים, יש מו"מ ובסוף נגיע להסכמה."
