מוטי קסטל: אגב, לאלו שחגגו אתמול על דברי הרמטכ"ל, הנה תמלול מדויק ממה שהתרחש בקבינט: רה"מ נתניהו: "הרמטכ"ל, משפט סיום בבקשה". הרמטכ"ל: "אני אומר משפט אחרון שלי: בלי שלושת החוקים האלה, חוק הגיוס, 36 חודשים וחוק המילואים, צה"ל יקרוס, צה"ל לא יהיה כשיר לביצוע משימותיו השוטפות, הבט"ש ובוודאי לא במצבים של מלחמה. אני נותן פה הערת אזהרה והתרעה על סד"כ המילואים שלנו. מוטיבציה אדירה, הם לא יחזיקו מעמד, הם פשוט לא יחזיקו מעמד. חייבים לטפל בדבר הזה ואני אומר יפה שעה אחת קודם". רה"מ נתניהו: "תודה". איך נאמר בעדינות? לפי הדברים האלו הרמטכ"ל תומך בחוק שאתם מתנגדים לו...
עם היד על הדופק: הקבינט יתכנס לקראת הקלות חדשות
היום צפויות לעבור בקבינט הקורונה מספר הקלות חדשות | מפגש חברי הקבינט יתקיים בטלפון | בתוך כך התראיין הבוקר פרויקטור הקורונה והזהיר "יכול להיות שזה יעכב אותנו"
לאחר שהונחו הצעות משרד הבריאות להקלות נוספות בהגבלות על בתי עסק וראש הממשלה ושרי הקבינט התנגדו להם במפגש האחרון, היום (רביעי) הם צפויים לשוחח שוב בשיחה טלפונית, ולאשר כמה החלטות חדשות, ביניהן - אישור ישיבה בחלל פתוח במסעדות עם תו סגול.
לקראת ההקלות הצפויות בתו הירוק, פרויקטור הקורונה, הפרופ' סלמן זרקא, התראיין לאפי טריגר בגלי צה"ל ואמר: "נתוני התחלואה מראים שיפור מאוד משמעותי, ולכן מחובתנו לבדוק האם לא ניתן להקל במקומות כמו מסעדות בחוץ ובריכות. יש שיקולים מקצועיים שאומרים שנכון להקל על הציבור".
עוד הוסיף פרויקטור הקורונה כי הוא אינו יודע אם לא יהיה גל חמישי בהמשך "הווירוס לא משחק לפי הכללים שלנו. למדנו לקח מסיום הגל השלישי - לא יהיה נכון לחזור לפתיחה מוחלטת ולזרוק את המסכות מהר מידי".
גם מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש, התראיין הבוקר (רביעי) ל103 ודיבר על אופציית הגל החמישי: "זה אחד הדברים שאנחנו חושבים עליו בימים אלה. ככל שנהיה יותר מחוסנים - יימנע דבר כזה. הביקורת בגבולות ובכלל על ההתנהלות בגבולות חשובה, צריך להקפיד על הבדיקות".
בנוסף, ברקע הירידה בתחלואה אמר זרקא בגלי צה"ל, "מקווה שפתיחת בתי הספר לא תשנה את הירידה המשמעותית שאנחנו רואים. יכול להיות שהיא תעכב אותנו טיפה, אבל כ-3.6 כבר התחסנו במנה שלישית - ואנחנו בדרך הנכונה".
