מתכון לקציצות בשר ומוקפץ ירקות בסיר אחד

מתכון מוצלח למוקפץ ירקות בשילוב של קציצות בקר מטוגנות המתבשלים יחד ויוצרים ארוחת צהריים אסיאתית מושלמת

חני לוין | מתכונים 6.10.2021 | 10:02

קציצות בשר ומוקפץ ירוקת בסיר אחד צילום: ורד כהן

מתכון לקציצות בשר ומוקפץ ירקות בסיר אחד

המצרכים לקציצות בשר ומוקפץ ירקות בסיר אחד:

לקציצות הבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1/4 בצל קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • כמון
  • פירורי לחם
  • 1 ביצה

למוקפץ:

  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 2 גזר חתוך לרצועות
  • פטריות חתוכות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
  • 1 קישוא גדול חתוך לרצועות

תבלינים:

  • ג'ינג'ל
  • מעט צ'ילי גרוס
  • מעט סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כוס רוטב סויה

אופן ההכנה לקציצות בשר ומוקפץ ירקות בסיר אחד:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  2. יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותן משני הכיוונים עד להשחמה.
  3. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומוסיפים את כל הירקות למוקפץ. מקפיצים במשך 5 דקות, מוסיפים את התבלינים והסויה ומערבבים היטב.
  4. מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות.
  5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הירקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ורד כהן.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום