מתכון לעוגת סולת ופיסטוקים בסירופ מתוק

קינוח סולת חלבי ומלא טעמים, בשילוב קרם שמנת בוהק וביסקוויטים בשכבות, בפיזור של פיסטוקים גרוסים וזילוף של סירופ מתוק המעניקים את הטעם המושלם לקינוח יוצא דופן 

חני לוין | מתכונים 6.10.2021 | 17:39

עוגת סולת ופיסטוקים בסירופ מתוק צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת סולת ופיסטוקים בסירופ מתוק

המצרכים לעוגת סולת ופיסטוקים בסירופ מתוק:

כוס מדידה חד פעמית חמה

תבנית חד פעמית בנונית

  • 1 שרוול פתי בר

לקרם סולת:

  • 5 כוסות חלב
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס סוכר

לקרם שמנת:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חב' פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

לפיזור מלמעלה:

  • פיסטוקים קצוצים

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית לימון

אופן ההכנה לעוגת סולת ופיסטוקים בסירופ מתוק:

הכנת קרם סולת:

  1. בסיר מכניסים את כל מרכיבי קרם הסולת ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שנהיה סמיך ועם בועות.
  2. מרטיבים את הביסקוויט בחלב ומסדרים בתבנית, מעליהם מורחים חצי מקרם הסולת המבושל, מעליו שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליהם את קרם הסולת שנותר.
  3. מכניסים למקרר למשך שעתיים

הכנת קרם שמנת:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג וניל וכוס חלב, עד לקבלת קצף יציב.
  2. מורחים את הקרם על העוגה הקרה
  3. ומעל הקרם מפזרים את הפיסטוקים
  4. בהגשה מזלפים מעל ומסביב את הסירופ

הכנת הסירופ:

  • בסיר מכניסים את כל המצרכים לסירופ ומרתיחים במשך כעשר דקות, מכבים את האש ומצננים.

קרדיט: אנאם גאנדר

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום