מתכון לעוגת פיסטוק עם קצפת וגנאש בטעם מסטיק

עוגת פיסטוק קלילה ומהירת הכנה, בציפוי של קצפת פיסטוק טעימה במיוחד וזילוף של גנאש פיסטוק שמעניק את הטעם הנפלא לעוגה חגיגית ומרשימה יותר

מתכונים12.10.2021 | 18:13

עוגת פיסטוק עם קצפת וגנאש מסטיק צילום: אירית אביבי

מתכון לעוגת פיסטוק עם קצפת וגנאש בטעם מסטיק/ בלוגרית אירית אביבי

המצרכים לעוגת פיסטוק עם קצפת וגנאש בטעם מסטיק:

לעוגה:

  • 3 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות גדושות איסטנד פודינג בטעם פיסטוק
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1.5 כוסות קמח תופח מנופה

לקצפת פיסטוק:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג פיסטוק
  • 3כפיות אבקת סוכר

לגנאש מסטיק:

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות קרם בזוקה

אופן ההכנה לעוגת פיסטוק עם קצפת וגנאש בטעם מסטיק:

הכנת העוגה:

  1. בקערה מכניסים את  הביצים, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל ובעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב עד לאיחוד
  2. מוסיפים שמן, שמנת וחלב ומערבבים
  3. את הפודינג והקמח מכניסים יחד בהדרגה ומערבבים קלות לאיחוד
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה
  5. ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש
  6. מוציאים ומצננים היטב

הכנת קצפת פיסטוק:

  1. מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות פודינג פיסטוק ו3כפיות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה
  2. מורחים את הקצפת על גבי העוגה לאחר שהתקררה

הכנת גנאש מסטיק:

  1. במיקרו מחממים את השמנת המתוקה עם 2 כפות קרם בזוקה ומערבבים היטב לאיחוד.
  2. מזלפים מעל העוגה ושומרים בקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון  

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו