מתכון לעוגת שכבות קפה ממכרת

עוגה מיוחדת ורכה במיוחד, מורכת ממצרכים נגישים ומעניקה קינוח פרווה שמתאים לכל אירוע או ארוחה משפחתית, עוגה ממכרת שלא תפסיקו לאכול, היא נמסה בפה וטעימה בטירוף

חני לוין | מתכונים 15.10.2021 | 08:57

עוגת שכבות קפה ממכרת צילום: חני לוין

מתכון לעוגת שכבות קפה ממכרת / חני לוין

המצרכים לעוגת שכבות קפה ממכרת:

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 מרגרינה
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 2.5 כפות שמרים
  • 5 חלמונים

לקרם קפה:

  • 5 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 כפות נס קפה

אופן ההכנה לעוגת שכבות קפה ממכרת:

  1. בקערה, מערבבים היטב את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק רך מאוד ואחיד.
  2. בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצפת בוהקת, מוסיפים את הנס קפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם נס קפה.

הרכבת העוגה:

  1. מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים.
  2. לוקחים חלק 1 של הבצק ומשטחים אותו בתחתית תבנית אפייה בינונית.
  3. לוקחים 1/4 מכמות הקרם ומורחים על שכבת הבצק.
  4. מעל הקרם מניחים שכבה של בצק – מרדדים בין שתי נייר אפייה ומניחים בעדינות על הקרם, מי שלא מצליח, ניתן לקחת חתיכות קטנות ולהניח אותן זו לצד זו על הקרם עד שמתקבלת שכבת בצק.
  5. מעל שכבת הבצק מורחים שוב מקרם הקפה, ומעליו שכבת בצק כך עד לגמר הבצק והקרם. מסיימים עם שכבת הקרם מלמעלה.
  6. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, לאח"מ מנמיכים את התנור לחום של 150 מעלות ואופים עוד כ10 עד 15 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום