מתכון לפסטה של הביוקר

מה יותר טעים מפסטה חלבית מושלמת בסעודת מלווה מלכה. מתכון מיוחד המשלב שמנת עם רוטב פיצה, פסטו חלב, בטטה, זיתים, חמאה והמון תבלינים המעניקים טעם משובח לארוחה חלבית יוקרתית

חני לוין | מתכונים 16.10.2021 | 19:47

פסטה ברוטב שמנת ופסטו צילום: הדסה ברוכים

מתכון לפסטה של הביוקר / הדסה ברוכים

המצרכים לפסטה של הביוקר:

  • 1/2 חבילת פסטה
  • 250 שמנת לבישול
  • 2 כוסות חלב
  • מעט רוטב פיצה
  • 1 קוביית פסטו/ בזליקום של דורות
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1/4 בטטה קצוצה
  • חופן זיתים
  • 20 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • מעט שום גבישי / כתוש
  • 1/4 כוס יין לבן
  • גבינ"צ / פרמז'ן

אופן ההכנה לפסטה של הביוקר:

  1. בסיר סוטאז' מכניסים את הפסטה עם כוס מהחלב, חבילת שמנת, רוטב פיצה ומלח.
  2. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר.
  3. כל מספר דקות מערבבים ואם חסר נוזלים מוסיפים מעט חלב כל פעם עד שהפסטה מוכנה.
  4. במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים מספר דקות ומוסיפים את הבטטה, התבלינים והזיתים וממשיכים לטגן עד להשחמה, תוך כדי ערבוב תמידי.
  5. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שכמעט נגמרים הנוזלים.
  6. מעבירים הכל לסיר עם הפסטה ומוסיפים את הגבינה צהובה, מערבבים היטב ומגישים  

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום