מוטי קסטל: יו"ר ועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן בתגובה להצעת יצחק עמית לסמי אבו שחאדה לפרוש בכדי להימנע מכתיבת פסק דין מה שיצחק עמית עושה כאן מנוגד לכל מושג של משפט, דין או צדק ובודאי מנוגד לחוק. עקרון פומביות הדיון מחייב שנכיר את העמדות ואת הנימוקים לפסקי הדין של בית המשפט. יצחק עמית עושה כאן עסקה אפילה עם אבו-שחאדה, כשהנפגעים הם אזרחי מדינת ישראל. מגיע לעם ישראל לדעת מי השופטים שיושבים בבית המשפט העליון שחיים בשלום עם אבו שחאדה והתבטאויותיו. מגיע לעם ישראל לדעת מה הנימוקים שלהם לרמיסת חוקי היסוד של הכנסת. ובעיקר מגיע לאזרחי ישראל לשמוע אמירה ברורה וחד משמעית מבית המשפט שלנו, שתמיכה בטרור היא קו אדום בוהק. אמירה שתשרטט גם את הגבולות העתידיים שאין לחצות אותם. מגיע לאזרחי ישראל לקבל פעם אחת, במקרה המובהק ביותר, תחושה שבג"ץ הוא של ישראל.
תרחיש האימים: 10 בתי חולים בישראל הותקפו מרחוק
ברקע מתקפת הסייבר על בית החולים הלל יפה, שעדיין לא חזרה לעצמה, מתפרסם כי 9 בתי חולים נוספים בישראל הותקפו, ביניהם מהגדולים והחשובים בארץ | "זו כנראה קבוצה שעדיין לא יודעים עליה"
לאחר הפרסום על מתקפת הסייבר בבית החולים הלל יפה בחדרה, שמתבצעת משבוע שעבר ברצף ללא הצלחה לנטרלה ע"י מערך הסייבר הלאומי וגופי סייבר נוספים, כשבמקביל היא מצליחה לשתק את מתן הטיפול לחולים שאינם מוגדרים במצב 'דחוף'.
מתפרסם היום (ראשון), על כך שלא פחות מ-10 מוסדות רפואיים הותקפו בסוף השבוע האחרון, ביניהם, בתי החולים מהגדולים בארץ, שיבא, ברזילי וכן וולפסון. על פי הדיווח של יולן כהן ב'חדשות 12', המתקפה נבלמה ע"י מערך הסייבר הלאומי.
בתוך כך, התראיין הערב מנכ"ל משרד הבריאות הפרופ' נחמן אש לערוץ ואמר: "לשמחתנו הפקת הלקחים מהמתקפה הקודמת מנעה את המתקפות הללו" והוסיף "זה רק ממחיש את האיום הקיים. צריך לראות איך אנחנו עושים צעדים שיביאו לכך שנהיה מוגנים מספיק".
לסיום אמר אש, כי מדובר במתקפה שמטרתה היא כופר (כלכלית), ולא אחרת. והוסיף: "אנחנו עדיין מבררים מי עומד מאחורי המתקפה. זו כנראה קבוצה שעדיין לא יודעים פרטים עליה".
בתוך כך, עדכנו בבית החולים הלל יפה, כי הם פועלים סביב השעון על מנת לחזור לשגרת עבודה, כשבשלב זה מתבצעת עליה הדרגתית של מערכות טכנולוגיות חלופיות.
