מתכון לעוגת שיש קוקוס ותפוז עם ממרח סילאן שוקולד לוז

לאוהדי העוגות הבחושות והמהירות: קבלו מתכון לעוגה מושלמת וטעימה במיוחד בשילוב של קוקוס ותפוז עם ממרח סילאן שוקולד לוז, עוגה המתאימה לכל אירוע, שבת או חג

מתכונים24.10.2021 | 12:17

עוגת שיש קוקוס ותפוז עם ממרח סילאן שוקולד לוז צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת שיש קוקוס ותפוז עם ממרח סילאן שוקולד לוז / שחר שולמית

המצרכים לעוגת שיש קוקוס ותפוז עם ממרח סילאן שוקולד לוז:

מידות אוניברסליות

לעוגה:

  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1.5 כוסות מיץ תפוזים טבעי
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס אבקת שקדים

תוספת לטעם:

  • 1/2 כוס ממרח סילאן שוקולד לוז (או ממרח תמרים)

אופן ההכנה לעוגת שיש קוקוס ותפוז עם ממרח סילאן שוקולד לוז:

  1. מדליקים תנור ל170 מעלות ומכינים 2תבניות בגודל 26 על 12 סנטימטר או 2 תבניות אינגליש קייק, מניחים בתחתית התבניות נייר אפיה ומשמנים את הדפנות.

הכנת העוגה:

  1. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית את הביצים כ2 דקות
  2. מוסיפים בהדרגה ומערבבים את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם (מלבד ממרח הסילאן שוקולד לוז) עד לאיחוד המסה
  3. מפרישים כוס מהמסה הבהירה ומערבבים אותה עם ממרח הסילאן שוקולד לוז
  4. יוצקים את המסה הבהירה ל2 התבניות ואחר כך מזלפים את מסת הסילאן על המסה הבהירה ומערבבים מעט עם קיסם ליצירת מראה משויש
  5. אופים בין 40 ל45 דקות או עד שהעוגות מוכנות

בהצלחה רבה ובתאובן

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו