מתכון לעוגיות מגולגלות - תמרים / ריבה / שוקולד

עוגיות מגולגלות במילוי של מבחר ממרחים ותוספות משדרגות, מתכון חלבי, טעים ומוצלח, שתוכלו להכין בכל עת, הוא קל להכנה ועם מצרכים נגישים

חני לוין | מתכונים 25.10.2021 | 20:51

עוגיות מגולגלות תמרים / ריבה / שוקולד צילום: ברכה לוי

מתכון לעוגיות מגולגלות - תמרים / ריבה / שוקולד

לעוגיות מגולגלות - תמרים / ריבה / שוקולד:

לבצק:

  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 כוסות קמח מנופה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גר' חמאה

אופן ההכנה לעוגיות מגולגלות - תמרים / ריבה / שוקולד:

  1. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והסוכר.
  2. מוסיפים את יתר המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה.
  3. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק מנוחה של כשעה או יותר.
  4. מחלקים את הבצק ל4 כדורים.
  5. מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן גדול. (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.)
  6. מלבן אחד מורחים בממרח תמרים, מפזרים אגוזים קצוצים / טחונים ומעט קינמון, מגלגלים לרולדה וחותכים לעוגיות.
  7. במלבן השני מורחים ריבה ומפזרים מעט קוקוס (אופציונלי) מגלגלים לרולדה וחותכים לעוגיות.
  8. במלבן השלישי מורחים ממרח שוקולד אהוב, מגלגלים לרולדה וחותכים לעוגיות.
  9. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25  עד 30 דקות . עד להזהבה יפה.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  11. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: ba su ברכה לוי

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום