אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
שריפה גדולה סמוך לבית שמש: "למנוע איום על היישובים"
כארבעה מטוסי כיבוי פועלים לצד 11 צוותים בשריפה שפרצה ביער אשתאול סמוך לעיר בית שמש | מפקד המחוז, טפסר ניסים טויטו, הורה על תגבור הכוחות: "למנוע איום על יישובים נוספים" | טרם הושגה שליטה
כוחות כיבוי גדולים פועלים בשעה זו (ראשון) בשריפת חורש שפרצה ביער אשתאול הסמוך לבית שמש. לפי שעה טרם הושגה שליטה על האש והכוחות מנסים להיאבק בלהבות במטרה למנוע את התפשטות השריפה.
בשריפה בהר כרמילה, פועלים לפי שעה אחד עשר צוותי כיבוי, אליהם הצטרפו ארבעה מטוסים. מפקד המחוז, טפסר ניסים טויטו, הורה על תגבור הכוחות הפועלים בשטח בצוותים נוספים וכן הפעלה של סיוע חוצה מחוזות למניעת איום על ישובים נוספים. זאת, בשל הרוחות המזרחיות המנשבות בהרי ירושלים ושבחסותן עלולה האש להתגבר.
טפסר משנה ראובן יצחק, מפקד תחנת בית שמש המפקד על האירוע מסר: "שריפה שהחלה באזור מחצבת ציון, סמוך לכביש 38. בשעה זו האש מאיימת על הישוב מסילת ציון. הרוח המזרחית מקשה על מאמצי הכיבוי. אחד עשר צוותים פועלים כעת על מנת למנוע את התפשטות השריפה וכיבויה".
