מתכון לסופגניות אפויות מושלמות

מתכון מעולה לסופגניות ללא מעט טיגון, הטעם שלהן נפלא והן מומלצות במיוחד | אין צורך לטגן בשביל ליהנות ממשהו מתוק בחג החנוכה המתקרב

מירב מלכה | מתכונים 7.11.2021 | 09:59

סופגניות אפויות צילום: מירב מלכה

מתכון לסופגניות אפויות מושלמות / מירב מלכה

המצרכים לסופגניות אפויות מושלמות:

16 סופגניות

  • 500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
  • 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית שמרית)
  • 80 ג’ סוכר (4 כפות)
  • 1 כף אבקת אינסטנט וניל
  • 1 ביצה
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 100 מ”ל שמן (שליש + כף גדושה)
  • 170 מ”ל מים פושרים (מעט פחות משלושת רבעי כוס)

אופן ההכנה לסופגניות אפויות מושלמות:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מניחים בצד מכוסה ומתפיחים במשך כשעה
  3. מרדדים מהבצק מלבן וקורצים עיגולים.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך 20 דקות.
  5. מוציאים מהתנור ומזריקים ריבה.
  6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  7. ניתן לצפות בשוקולד מומס עם מעט שמן ולפזר סוכריות מלמעלה למראה חגיגי וצבעוני יותר

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום