אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
100 אלף מתקפות סייבר בחודש על מערכת הבריאות
מנהל טכנולוגיות ראשי במשרד הבריאות חושף את המספר האדיר של תקיפות הסייבר בחודש על מערכת הבריאות | "מדובר במעין מלחמת עולם שלישית"
מעל 100 אלף התקפות סייבר בחודש מתבצעות כנגד מערכת הבריאות. כך אמר היום (שני), ראובן אליהו מנהל טכנולוגיות ראשי במשרד הבריאות במהלך דיון שנערך בועדת הבריאות בכנסת.
בדיון שהתקיים - בעקבות מתקפת הסייבר על בית החולים הלל יפה לפני כשבועיים. התייחס אליהו לנושא ואמר: "מדובר במעין מלחמת עולם שלישית. אם פעם כדי לתקוף מדינה היה צריך הרבה כסף, מטוסים, אניות וטילים, היום מספיק באתר אינטרנט פשוט ואפשר לתקוף".
"התוקפים הם הרבה יותר מהמגנים וזה עסק שהולך ומתעצם. אנחנו נתקלים במעל 100,000 התקפות סייבר בחודש על ארגוני הבריאות ועוצרים אותן. חלקן פשוטות וחלקן מתוחכמות יותר", סיפר מנהל הטכנולוגיות הראשי של משרד הבריאות.
