מתכון לעוגת תפוחים בחושה חלבית ומושלמת

מתכון לעוגת תפוחים קריספית ומוצלחת, מתכון שגם אתם לא תפסיקו להכין, שילוב של תפוחים עם מרכיבים חלביים יוצרים יחד מאפה מושלם ומלא עניין

חני לוין | מתכונים 8.11.2021 | 20:21

עוגת תפוחים בחושה חלבית ומושלמת צילום: ברכה לוי

מתכון לעוגת תפוחים בחושה חלבית ומושלמת

המצרכים לעוגת תפוחים בחושה חלבית ומושלמת:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 125 גרם סוכר חום
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 7 כפות חלב קר
  • 2 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות

אופן ההכנה לעוגת תפוחים בחושה חלבית ומושלמת:

  1. בקערה מערבבים היטב את החמאה, סוכר, ביצים שלמות ותמצית וניל עד לאיחוד.
  2. מוסיפים קמח, קינמון ואבקת אפיה ומערבבים, מוסיפים בהדרגה את החלב ולבסוף מוסיפים את התפוחים, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. משמנים היטב תבנית (אינגליש קייק) ויוצקים לתוכה את הבלילה
  4. בקערית, מערבבים כפית קינמון עם 3 כפות סוכר  ומפזרים מעל העוגה. משאירים מעט מתערובת הסוכר והקינמון לפיזור מעל העוגה כשהיא יוצאת מהתנור
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך כ50 דקות עד לאפייה מלאה.
  6. מוציאים מהתנור ומפזרים מתערובת הסוכר והקינמון.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ba su  ברכה לוי

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום