מתכון לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום

מתכון מעולה לשעועית לבנה ברוטב עגבניות אדום בשילוב ירק קצוץ ומגוון תבלינים המוסיפים ומעניקים את הטעם המשובח לתוספת מוצלחת וטעימה

שולמית שחר | מתכונים 9.11.2021 | 11:09

תבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום צילום: שולמית שחר

מתכון לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום / שחר שולמית

המצרכים לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה

  • 700 גרם שעועית לבנה יבשה
  • 5 בצלים גדולים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מחוקה קינמון
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1/2 צנצנת של עגבניות מרוסקות (350 גרם) או תחליף דומה
  • 1/2 צנצנת של מעדן עגבניות מיובשות (95 גרם)
  • 3 כוסות מים
  • 1 חבילת כוסברה קצוצה

אופן ההכנה לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום:

  1. יום קודם משרים את השעועית במים (לפחות 24 שעות... אפשר יותר בתוך המקרר)
  2. קולפים וחותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים אותם בסיר גדול יחד עם השמן והתבלינים מלבד הכוסברה עד הזהבה
  3. מוסיפים לבצל את העגבניות המרוסקות ואת מעדן העגבניות ומבשלים אותם יחד כ10 דקות
  4. מוסיפים לבצל את השעועית המסוננת ואת המים ומרתיחים את התבשיל
  5. מנמיכים את חום הבישול לבינוני ומבשלים את השעועית עד לריכוך
  6. חשוב לערבב מידי פעם כדי למנוע את חריכת תחתית הסיר
  7. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים מספר דקות נוספות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום