מתכון לעוגת אגוזים רכה וקלה להכנה

עוגת אגוזים חלבית, מושלמת ורכה במיוחד, עוגה קלה להכנה בציפוי של אבקת סוכר או גנאש שוקולד יעניקו את הטעם המשובח ביותר למאפה מוצלח וטעים

חני לוין | מתכונים 10.11.2021 | 18:03

עוגת אגוזים צילום: ברכה לוי

מתכון לעוגת אגוזים רכה וקלה להכנה

המצרכים לעוגת אגוזים רכה וקלה להכנה:

כוס מדידה: חד פעמי לשתיה חמה

  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס אגוזים טחונים או גרוסים
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה לעוגת אגוזים רכה וקלה להכנה:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים היטב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  3. את החלמונים מקציפים בקערה נפרדת יחד עם החמאה, תמצית וניל, קמח, מיץ תפוזים, אגוזים, אבקת האפיה ושוקולד צ'יפס, עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. בעזרת מרית או כף לוקחים מקצף החלבונים ומוסיפים לקערת החלמונים, (לא בפעם אחת)
  5. מערבבים בעדינות בכל פעם שמוסיפים עד להטמעה ואיחוד. יש להימנע מערבוב יתר.
  6. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים את הקצוות, שופכים את הבלילה לתוך התבנית ומשטחים.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך כ40 דקות
  8. מוציאים מהתנור ומצננים.
  9. מפזרים אבקת סוכר או גנאש שוקולד

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: ברכה לוי ba su 

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום