מתכון לבטטות קלויות במילוי תערובת גבינות וזיתי קלמנטה

מתכון לגלילי בטטות קלויות במילוי של תערובת גבינות וזיתי קלמנטה, בפיזור של בצל ירוק קצוץ מלמעלה תקבלו מנה מרשימה ומשביעה המתאימה לכל אירוח חלבי ויוקרתי

חני לוין | מתכונים 10.11.2021 | 18:41

בטטות קלויות במילוי תערובת גבינות וזיתי קלמנטה צילום: עליזה עליון

מתכון לבטטות קלויות במילוי תערובת גבינות וזיתי קלמנטה / עליזה עליון

המצרכים לבטטות קלויות במילוי תערובת גבינות וזיתי קלמנטה:

  • 2 בטטות בינונית מוארכות

למילוי:

  • מעט שמן להברשה
  • מלח לפיזור
  • מלית
  • 150 גרם גבינת גאודה מגוררת (אפשר כל גבינה קשה אחרת ),
  • 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת
  • זיתים קלמטה או שחורים קצוצים
  • עירית קצוצה
  • 1 בצל קצוץ (לא חובה)
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה לבטטות קלויות במילוי תערובת גבינות וזיתי קלמנטה:

  1. חותכים את הבטטות לפרוסות מוארכות דקות אפשר להיעזר במנדולינה
  2. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. מתיזים ספריי שמן או מברישים מ2 הצדדים במברשת עם שמן
  4. מפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כרבע שעה עד שהבטטות מתרככות .
  5. מוציאים מהתנור ומצננים

הכנת המילוי:

  1. בקערה, מערבבים את כל חומריי המלית הייטב עד לאיחוד
  2. מניחים כף מתערובת המילוי על קצה של כל פרוסת בטטה ומגלגלים
  3. מניחים על צלחת יפה, מפזרים בצל ירוק או עירית ומגישים.
  4. הערה: ניתן לפזר מעל צנוברים, בצל מטוגן או צלפים
  5. ניתן להגיש בתוספת שמנת חמוצה ליד

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום