מתכון לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס
עוגת שכבות קלה במיוחד להכנה וטעימה, בשילוב שוקולד צ'יפס מפוזר בין השכבות ומעניק לעוגה טעם משובח במיוחד
חני לוין | מתכונים 11.11.2021 | 10:00
מתכון לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס / תמי עמר
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל
- מעט תמצית וניל
- ניתן להוסיף מעט מים אם יש צורך
- 2 כוסות שוקולד צ׳יפס
למילוי:
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס קמח
- 2 כפות קפה נמס
- 1 + ¼ כוסות סוכר
לציפוי:
- 1 חב' שוקולד מריר
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד צ׳יפס:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק מלבד השוקולד צ'יפס עד לקבלת בצק אחיד
- משטחים על תבנית אפייה ומפזרים מלמעלה את השוקולד צ'יפס.
הכנת המילוי:
- בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים למילוי.
- מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים מעל הבצק בתבנית ומשטחים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפים במשך כ40 דקות.
הכנת הציפוי:
- ממיסים על אש נמוכה את כל המצרכים למילוי עד להמסה מלאה.
- שופכים מעל העוגה ומצננים.
- חותכים לריבועים ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון.