מתכון לעוגת גבינה פרורים אפויה
עוגת גבינה פירורים מיוחדת וטעימה, קלה להכנה ומהירה, מתאימה כקינוח לסעודה חלבית חגיגית או כשמתחשק להתפנק לאחר יום עבודה עמוס
חני לוין | מתכונים 22.11.2021 | 19:15
מתכון לעוגת גבינה פרורים אפויה / אתי זוהר
המצרכים לעוגת גבינה פרורים אפויה:
לבסיס:
- 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
למילוי:
- 3 גבינה לבנה רגילה
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות מלאות פודינג וניל
- 3 בצים שלמות
- מעט גרידת לימון
אופן ההכנה לעוגת גבינה פרורים אפויה:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
- לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומניחים בצד (לפיזור מלמעלה)
- את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה בינונית
הכנת המילוי:
- בקערה נפרדת מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה על שכבת הבצק ומשטחים
- מעל שכבת הבלילה מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 עד 50 דקות. או עד להזהבה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון.