מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מדהים: בפוניבז' צלחו את ביקורות הפתע באחוז גבוה
בישיבת פוניבז' בבני ברק הסתיימה ביקורת פתע של משרד החינוך בכולל ובישיבה. בישיבה עברו ב-97.5% ובכולל ב-95%. צפו בתמונות מהביקורת
ישיבת פוניבז' ואברכי כולל פוניבז' שבראשות ראש הישיבה הגר"ש מרקוביץ עברה היום בהצלחה את ביקורות הפתע של משרד החינוך.
הבוקר בתחילת סדר א' שעה 9:30 הגיעו לפתע פקחי משרד הדתות למשרדי ישיבת פוניבז' והודיעו על ביקורת פתע לבחורי הישיבה ולאברכי הכולל. יצויין, כי זו הפעם הראשונה בו נערכת הביקורת לאברכים ולבחורים במקביל.
במשך כשעתיים עברו כ-1,800 בחורים ואברכים את הביקורת. הפקחים שהגיעו למקום ציינו את התפעלותם מהנוכחות הגבוהה שהייתה בביקורת למרות שזו התקיימה בשעה יחסית מוקדמת.
הישיבה עברה ב97.5% והכולל ב95%.
יצויין, כי בימים אלו מתקיימות ביקורות הפתע בעשרות ישיבות ומוסדות חינוך כמו גם בישיבת 'בית מתתיהו' בבני ברק אשר עברו אתמול בשעות אחה"צ את הביקורות באחוז גבוה.







