מתכון לסופגניות מוצלחות
חנוכה כבר כאן ומי לא מחפש מתכון טוב לסופגניות מוצלחות, קבלו מתכון מעולה להכנה ביתית בציפוי אמריקאי - רויאל אייסינג, פשוט לא תפסיקו לנשנש אותן
חני לוין | מתכונים 28.11.2021 | 14:28
מתכון לסופגניות מוצלחות / מאת השף מאיר בראל
המצרכים לסופגניות מוצלחות:
מצרכים:
- 400 מ''ל מים פושרים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 700 גרם קמח רגיל
- 1 כפית שטוחה מלח
- שמן לטיגון עמוק - 600 מ''ל (לטיגון)
לציפוי אמריקאי - רויאל אייסינג:
- 500 גרם אבקת סוכר
- 1 חלבון ביצה
- כמה טיפות לימון
אופן ההכנה לסופגניות מוצלחות:
- לקערת המיקסר מכניסים חצי מכמות המים עם 1 כף סוכר, יחד עם השמרים ומערבבים היטב עד להמסת השמרים, מניחים לתפיחה ראשונית של 3-4 דקות.
- לאחר התפיחה מוסיפים את ייתרת המים ואליהם מוסיפים את הקמח, הביצים, המלח וייתרת הסוכר.
- מתחילים ללוש במיקסר על מהירות נמוכה לאיחוד החומרים.
- ברגע שהחומרים מתחילים להתגבש מייד מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש לאט עד ספיגה מלאה והיווצרות בצק. כל הלישה כ 3 דקות.
- המטרה היא לא ללוש אלא לערבב את החומרים יחד. כעת עוצרים את הלישה וממתינים 20 דקות. (תהליך זה קרוי אוטוליזה והוא יסייע לייצר בצק יציב וגבוה. )
- לאחר 20 דקות מתחילים בלישה. מפעילים את המיקסר למשך 7 דקות על מהירות בינונית ללישה טובה של הבצק.
- עוצרים את המיקסר ונותנים מנוחה של 20 דק' ולאח''מ לשים שוב במשך 5 דקות. כך 3 פעמים בסך הכל.
- הפלת הבצק כל 20 דקות והתפיחה מחדש יסייעו לייצר בצק אוורירי במיוחד ממש כמו ענן.
- לאחר הלישה השלישית מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות.
- מחלקים לכדורים קטנים כגודל של כדור פינגפונג (מומלץ לעבוד עם משקל דיגיטלי והמשקל המומלץ הוא 45 גרם)
- מגלגלים לכדור עגול ומניחים כל כדור על ריבוע גזור של נייר אפייה
- מניחים לתפיחה של חצי שעה לפחות או עד הכפלת הנפח.
- מחממים שמן בסיר עמוק לחום של 160 מעלות ולא יותר. איך יודעים מה החום? מכניסים כף עץ לשמן אם יש בועות קטנות אך רציפות זה החום המושלם.
- בועות בינוניות כבר יעידו על חום של 180 מעלות, בועות גדולות מעידות על חום של 200 מעלות.. זהירות!!!
- כעת מניחים בעדינות את הסופגנייה עם נייר האפייה בשמן כשקרום הסופגניה נכנס ראשון לשמן והחלק עם הנייר אפייה מלמעלה. הטיגון יימשך כ 4 דקות מכל צד. עד להזהבה נאה
- טיפ השף להיפוך הסופגנייה בשמן הרותח - תנו מכה קלה מכיוון מעלה למטה בצד הסופגניה עם כף עץ. הסופגנייה מייד תתהפך.
- כעת מטגנים עוד 4 דקות ונעביר בעזרת כף מסננת לנייר סופג לצינון.
- כאשר הסופגניה הצטננה עוברים למילוי, ראשית מחוררים חור, בסופגניות שעוברות ציפוי מלמעלה מומלץ לא לחורר למעלה אלא בצד.
- הדרך הכי מהירה לחורר היא ע''י צנטר דק עגול. מלבישים אותו על האצבע ופשוט מחוררים בתנועה זריזה את הסופגניות.
- כעת בעזרת שקית זילוף או מזרק ממלאים את הסופגנייה במרקחת או ריבה.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים
לציפוי אמריקאי - רויאל אייסינג:
- בקערה מערבבים היטב ובמהירות את כל מרכיבי הציפוי בעזרת מזלג למשך שתי דקות.
- כעת מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פסים וזיגזגים על הסופגניות.
- ניתן לטבול את הסופגניות על מנת לייצר כיפת ציפוי.
- מניחים לייבוש באוויר הפתוח לחצי שעה לפחות, לאחר חצי שעה ניתן לזלף טיפות שוקולד או מחית פרי מעל כיפת האייסינג.
בהצלחה רבה ובתאובן