יוסי יהושוע: מה כן היה חסר בדבריו של הבכיר בפיקוד הצפון? שניתן ואף נדרש, והוא אישית מחויב להגיע לניצחון מול חיזבאללה ( כפי שהושג בחיצי הצפון) באמצעות יצירת מציאות ביטחונית משופרת והגנה טובה יותר לתושבי הצפון, הכוללת: הרחקת האיום עד קו הליטני; הריסת קו הבתים הראשון והשני, באופן שיספק הגנה טובה יותר מול איום החדירה; חופש פעולה מלא לצה״ל בכל הרמות גם לאחר הפסקת האש; ומניעת חזרת שיעים לדרום לבנון — לפחות עד להשלמת פירוק חיזבאללה באמצעות כוח בינ״ל אפקטיבי הפועל בתיאום עם צה״ל
ארה"ב מזהירה כי היא לא תאפשר 'קצב איטי' בשיחות הגרעין
שיחות הגרעין בוינה: יממה אחרי שארצות הברית האשימה את איראן בקטיעת השיחות, מזהירה ארה"ב כי היא לא תאפשר לאיראן 'ללכת לאט' בהמשך המשא ומתן
ארצות הברית הזהירה היום, כי היא לא תאפשר לאיראן "ללכת לאט" במשא ומתן על תוכנית הגרעין של. המשפט נאמר יממה לאחר שארה"ב הטילה את האשמה על טהראן בשיחות התקועות.
"איננו יכולים להשלים עם מצב שבו איראן מאיצה את תוכנית הגרעין שלה ומאטה את הדיפלומטיה הגרעינית שלה", אמר בכיר בממשל. הפקיד אמר שארצות הברית עדיין לא מתכננת להתרחק מהשיחות בווינה, אך היא מקווה שאיראן תחזור "בגישה רצינית".
"מה שראינו ביומיים האחרונים הוא, שנראה שאיראן כרגע לא רצינית לעשות את מה שצריך כדי לחזור לסבב שיחות, וזו הסיבה שסיימנו את סבב השיחות הזה בווינה", אמר בלינקן בוועידה וירטואלית של מנהיגי העולם.
המשלחות יחזרו כעת הביתה, לפני חידוש השיחות בבירת אוסטריה בימים הקרובים, "כדי לראות אם ניתן לסגור פערים או לא", כך אמרו דיפלומטים לסוכנות הידיעות AFP. השיחות עשויות להתחדש באמצע השבוע הבא, אך נשיא צרפת, עמנואל מקרון, רמז בביקורו במפרץ, שעשויה להיות הפסקה ארוכה יותר לפני שהמו"מ יתכנס מחדש.
