אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
המשטרה חוקרת: חבילה עם יהלומים מישראל נעלמה בליטא
117 יהלומים נשלחו מישראל לחברה בווילנא, אך המשלוח שהגיע ליעדו היה חסר מהאבנים היקרות | שווי הגניבה עומד על כ-27 אלף אירו | המשטרה הליטאית פתחה בחקירה
בליטא נפתחה חקירה על גניבת 117 יהלומים מחבילה שנשלחה מישראל לווילנה. כך דיווח בתקשורת המקומית, דוברת משטרת מחוז וילנה, יוליה סמורוקובסקיה אמרה כי עלות הגניבה היא 27.3 אלף אירו.
על פי הדיווח, חברה מווילנה הזמינה משלוח יהלומים מישראל ב-25 בנובמבר, הם הגיעו לליטא בדואר אוויר, וביום רביעי 1 בדצמבר הם נמסרו לקונה. ממחלקת המשטרה נמסר כי "ב-1 בדצמבר, בסביבות השעה 12 בצהריים בווילנה, לא נמצאו 117 פריטים במשלוח הממוען לחברת יהלומים".
חברת משלוחים ליטאית פרקה את החבילה, אך לא מצאה את האבנים היקרות. המנהל של החברה בדק גם הוא את תכולת המשלוח, אך המשלוח היה ריק. באם ייתפס, הגנב צפוי לעונש של עד 8 שנות מאסר.
יצויין כי באם החברה תדווח על היהלומים הגנובים, החקירה עלולה להפוך לבינלאומית. היהלומים נשלחו לליטא בדרך האוויר באמצעות אחד משירותי השליחויות הבינלאומיים הגדולים ביותר.
