דובר צה"ל: "פגיעה טובה, יש גם פיצוץ משנה": חיל האוויר השמיד משגר טעון ומוכן לשיגור בדרום לבנון במהלך סוף השבוע חיל האוויר ביצע עשרות תקיפות כדי לסייע לכוחות הלוחמים בשטח אתמול (ו'), חיל האוויר תקף והשמיד בהכוונת הכוחות בשטח משגר טעון ומוכן לשיגור לעבר שטח מדינת ישראל. ארגון הטרור חיזבאללה שוב מפר את הבנות הפסקת האש. צה"ל ממשיך לפעול מול איומים על אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל, ובהתאם להנחיות הדרג המדיני.
שאלת המפתח להתמודדות מול הווריאנט
הד"ר ארז ברנבוים מנכל ביה"ח אסותא באשדוד מתייחס הבוקר לתחלואת הווריאנט 'אומיקרון' ומסביר כי שאלת המפתח בהתמודדות מולו הייתה ונותרה "כמה אחוז מתוך המאומתים יהפכו לחולים קשים"
בצל הזינוק בתחלואת הקורונה ומה שנראה כגל חמישי של אומיקרון - מציג הבוקר (חמישי) הד"ר ארז ברנבוים, מנכ"ל ביה"ח אסותא אשדוד את שאלת המפתח להתמודדות מול הווריאנט, וכן, הוא מתריע כי בקרוב עשויים בתי החולים להתמודד עם מאומתים רבים.
לדבריו של הד"ר ברנבוים: "בעת הזו, עדיין רב הנסתר על הגלוי בכל הקשור ליכולת של וריאנט האומיקרון לייצר מחלה קשה", אך הוא מתריע כי "בקרוב נאלץ להתמודד עם גלי תחלואה ומאומתים רבים שיפנו לבתי החולים, חלקם עשויים להיות חולים קשים וצריך להיערך לכך".
בירנבוים הוסיף כי עוד מוקדם להעריך כמה מהמאומתים יחלו במצב קשה וכי אין טעם ליצר בהלה מיותרת בציבור. "המסר העיקרי שצריך להעביר לציבור כעת הוא בזכות החיסונים לילדים ומבוגרים הלא מחוסנים", טען.
בהמשך דבריו העביר מסר אופטימי באשר לחששות מתחלואה גבוהה שתקריס את בתי החולים: "מערכת הבריאות ובתוכם בתי החולים רחוקים מקריסה, וככל שנאלץ להתמודד עם מצבי קיצון, נוכל להסיט צוותים ומשאבים בתוך הארגון", אמר.
"שאלת המפתח הייתה ונותרה - כמה חולים מתוך כלל חולי האומיקרון, יפתחו מחלה קשה", הסביר הד"ר בירנבוים והוסיף: "אפשר להסיט מבט לעבר דרום אפריקה, אל מול נתוני התחלואה היורדים ולשמור על אופטימיות, או להסיט מבט אל עבר אנגליה, בהם נתוני התחלואה עדיין עולים ולגלות פסימיות".
