רח"ט מחקר באמ״ן אמר בדיון: ״אנחנו מזהים רצון של חמאס לחדש את המשילות בקו האדום (כלומר בשטח של חמאס) לגייס אנשים ולבצע התעצמות וצריך לשים לב שחמאס עדיין ארגון מאיים״. הרמטכ״ל הסתייג מעט ואמר: אני מבין את האמירה של רח"ט מחקר, היא נכונה כי אלה הכוונות שלהם ולצד זאת אני אומר לך רה״מ - חמאס הוא ארגון מוכרע הוא לא יורה, אנחנו מחסלים לו מחסנים, אנחנו מחסלים לו בכירים ואת מי שעשה את השביעי באוקטובר, הוא לא מגיב, ולכן אפשר להגיד שחמאס הובס (ווינט)
בריחת האסירים: החל מילוי החללים בכלא גלבוע
הבוקר החלו העבודות למיגון כלא גלבוע מפני בריחת אסירים, זאת אחרי התקרית החמורה בה נמלטו מהכלא שישה אסירים ביטחוניים | עבודות המיגון, שנעשות על מנת למנוע אפשרות לניסיונות בריחה בעתיד, צפויות להימשך במשך מספר שבועות
אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון ושירות בתי הסוהר החלו הבוקר (שני), בתום שבועות של תכנון והערכות, בהזרמת חומר בינוי ייחודי למילוי ועיבוי החללים בתת הקרקע, שבמתחם כלא גלבוע.
חומר המילוי הוכן מראש על ידי מהנדסי משרד הביטחון ומומחי בינוי. הבוקר, עם השלמת עבודות ההכנה, הגיעה לכלא שיירת מכליות, שהזרימו כ-1200 קו"ב של חומר מילוי לנקודות תורפה שונות, שאותרו במבנה הכלא ובתשתיות.


צילום: שב"ס
עבודות המיגון נעשות על מנת למנוע אפשרות לניסיונות בריחה בעתיד.
פרויקט מיגון כלא גלבוע מבוצע במשותף ע"י משרד הביטחון, שירות בתי הסוהר והמשרד לביטחון הפנים והוא צפוי להימשך מספר שבועות.
