ישיבת הממשלה בעניין הטיפול בפשיעה לאומנית על ידי יהודים. השר אבי דיכטר: צריך להחזיר את המעצרים המנהליים. השר ישראל כ״ץ: אני אטפל בביטחון המדינה ואתה תטפל בביטחון התזונתי. דיכטר: מה זה צריך להביע? זו החלטת ממשלה. לא החלטת השר. אני ראש שב״כ לשעבר ויש לי מה לתרום בנושא. כמו שאתה חקלאי ושר חקלאות לשעבר ולכן מותר לך להביע דעה בביטחון המזון, אז כך גם אני, ראש שב״כ לשעבר, יכול להביע דעה על נושאי ביטחון. כ״ץ: אתה ראש שב״כ לשעבר, לא ראש השב״כ המכהן (גרינצייג)
החל ממחר: בדיקות אנטיגן בחלק ממוסדות הלימוד
משרד הבריאות מודיע הערב כי החל ממחר יורשו אלפי נאמני הקורונה בבתי הספר היסודיים לבצע בדיקות מהירות (אנטיגן) לתלמידים ולצוותי ההוראה - שנחשפו לחולה מאומת | מטרת המהלך: לחסוך את הצורך ללכת עד למתחמי הבדיקות או לבצע בבית
החל ממחר (חמישי) מורשים 3,200 נאמני הקורונה בבתי הספר היסודיים לבצע בדיקות אנטיגן לתלמידים ולצוותי הוראה, במידה ואלו נחשפו לאדם מאומת. הנאמנים הוכשרו לביצוע הבדיקות. כך הודיע הערב משרד הבריאות.
"צעד זה ינגיש את בדיקות האנטיגן לתלמידים ולצוותי ההוראה, ויחסוך מהם את הצורך להיבדק בתחנות מפוקחות או באמצעות ערכות ביתיות", נמסר.
בנוסף, משרד הבריאות אישר למספר ארגונים חיוניים במשק לבצע בדיקות אנטיגן לעובדיהם. בכך יונגשו הבדיקות לתעשייה החיונית ויופחתו עומסים מתחנות האנטיגן.
