סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
משרד הבריאות: כך תבצעו נכון את בדיקת האנטיגן
משרד הבריאות מעדכן הבוקר כי יש לבצע את בדיקת הקורונה הביתית רק שלושה ימים לאחר החשיפה לחולה מאומת | אלה הם 3 הצעדים שישפרו את דיוק הבדיקה
לאור הבלבול הרב בקרב מאות אלפי הישראלים מתחת לגיל 60 אשר נחשפו לחולה מאומת או חווים תסמינים - ונדרשים לבצע בדיקת אנטיגן-מהירה ביתית, אך לא יודעים אך לבצע זאת בצורה הנכונה - מפרסם הבוקר (שני) משרד הבריאות את שלושת הצעדים הנכונים "לשיפור הדיוק".
ראשית, ממליצים במשרד הבריאות, לקרוא היטב את הוראות השימוש של בדיקת הקורונה הביתית. לאח"כ, ממליצים לראשונה במשרד הבריאות לבצע את הבדיקה רק 3 (72 שעות) לאחר החשיפה למאומת קורונה.
בעת ביצוע הבדיקה - יש להקפיד תחילה לדגום מהגרון, ולאח"כ מנחיר אחד עם אותו המטוש.
יצויין כי למרות השינוי בהמלצות לביצוע הבדיקה הביתית - מחוסנים פטורים מבידוד. עם זאת, מומלץ להיבדק 72 שעות אחרי החשיפה למאומת, כלומר ממשיכים כרגיל ורק לאחר 3 ימים נבדקים.

