יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
נערכים לסגר? הבקשה של הכנסת ממשרד הרווחה
בקשה מפתיעה של הכנסת ממשרד העבודה והרווחה, לאשר לעובדים פלסטינים ללון בשטח ישראל במקרה של הטלת סגר, משקפת את הערכות הממשלה לקראת הטלת סגר בגל התחלואה הנוכחי
האם הממשלה החליטה להיערך לסגר? ועדת העבודה והרווחה התבקשה היום (שני) לאשר לינה של עובדים פלסטינים בשטח ישראל במקרה והממשלה תחליט להטיל סגר. אם יינתן האישור הוא יהיה בתוקף לשלושת החודשים הקרובים.
אפרת רייטן-מרום המכהנת כיו"ר הוועדה ביקשה לבדוק האם ישנו אפשרות לקבוע את הצו בהוראת קבע, וביקשה ממשרד הכלכלה לשוב לוועדה עם נתונים מלאים על היקף העובדים הפלסטינים.
העוזרת המשפטית במשרד הכלכלה, עו"ד גאולה צמח, סיפרה בוועדה על הצורך להאריך את הוראת-השעה, שתאפשר במקרה של סגר לעובדים מהרשות הפלסטינית ללון בשטח מדינת ישראל. לדבריה, לא נאספו עדיין די נתונים שיאפשרו הפיכת הצו להוראת-קבע. הצו כולל ביטוח בריאות לעובדים אלו.
בדיון בוועדה ביקש משה אבוטבול (ש"ס) להבהיר מי האחראי על בדיקות הקורונה לעובדים אלו, ומה מעמדם במקרה של בידוד, ומורן חדד, ראש ענף כלכלה ביחידת מתאם פעולות הממשלה במשרד הביטחון, דיברה על שיתוף הפעולה והתאמת נתוני חולים מאומתים ומבודדים עם הרשות הפלסטינית, ועל הצורך להמשיך לספק עובדים למעסיקים.
