מתכון לדג סלמון / מושט / נסיכת הנילוס ברוטב חריימה עסיסי

מנה ראשונה מוצלחת של דגים ברוטב אדום ועסיסי, הנקרא חריימה, מתכון המתאים לכל סוגי הדגים ומעניק לכם מנת פתיחה משובחת ומהירת הכנה

חני לוין | מתכונים 13.1.2022 | 20:11

דג סלמון צילום: אורלי מוסאי

מתכון לדג סלמון / מושט / נסיכת הנילוס ברוטב חריימה עסיסי | אורלי מוסאי

המצרכים לדג סלמון / מושט / נסיכת הנילוס ברוטב חריימה עסיסי:

  • פרוסות פילה של דג (סלמון / מושט / נסיכת הנילוס)
  • שמן
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר מגורד
  • 1/2 פלפל חריף פרוס.
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • 1 קופסא רסק עגבניות בינונית

אופן ההכנה לדג סלמון / מושט / נסיכת הנילוס ברוטב חריימה עסיסי:

  1. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה.
  2. מוסיפים את השום, הגמבה והגזר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לפתיחת טעמים, מוסיפים את העגבניותומערבבים במשך מספר דקות.
  4. מוסיפים מעט מים, רסק עגבניות ומערבבים לאיחוד.
  5. ניתן להוסיף גרגירי חומוס, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הדגים.
  6. בעזרת כף מכסים את הדגים עם הרוטב ומבשלים על אש בינונית במשך כחצי שעה לצמצום הנוזלים.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו