מתכון לדגי אמנון במתבל כוסברה ואפונה ירוקה

אוהבים לגוון בדגים לכבוד שבת? קבלו מתכון מעניין וטעים במיוחד של דגי אמנון המתבשלים במתבל ירוק ועסיסי של כוסברה קצוצה ואפונה ירוקה, המעניקים לכם טעם חדש בשולחן השבת

שולמית שחר | מתכונים 14.1.2022 | 09:51

דגי אמנון במתבל כוסברה ואפונה ירוקה צילום: שולמית שחר

מתכון לדגי אמנון במתבל כוסברה ואפונה ירוקה / שחר שולמית

המצרכים לדגי אמנון במתבל כוסברה ואפונה ירוקה:

מידות אוניברסליות

למתבל כוסברה ואפונה:

  • 2 חבילות כוסברה
  • 1 כוס שמן (מידה חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה פלפל 4 העונות (או פלפל שחור גרוס)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1 כפית מלאה שום כתוש
  • 1/3 חבילת אפונה ירוקה (כ250 גרם)
  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 10 יחידות של דגי אמנון ללא עור

אופן ההכנה לדגי אמנון במתבל כוסברה ואפונה ירוקה:

  1. מבשלים את האפונה עם המים והמלח מספר דקות ומסננים אותה מהמים
  2. שוטפים את הכוסברה וחותכים אותה גס
  3. מניחים את הכוסברה עם השמן במעבד מזון או במיכל של מוט בלנדר וטוחנים אותם יחד למחית ירוקה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים
  4. שוטפים ומניחים את הדגים במחבת רחבה ומורחים אותם במתבל הכוסברה ומפזרים מעליהם את האפונה
  5. מכסים את המחבת ומבשלים את הדגים על להבה בינונית נמוכה כ30 דקות עד לצמצום הנוזלים שהדג מפריש ומידי פעם לוקחים עם כף מהרוטב שבתחתית המחבת ויוצקים אותו על הדגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום