סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
חסמו חנייה: כך נחשף מיקומם של הקטנועים הגנובים
גנבו 2 קטנועים, חסמו באמצעותם חניה פרטית בחיפה ונעצרו עקב דיווח למשטרה ותגובתם המהירה של השוטרים | המשטרה תבקש להאריך את מעצרם
המשטרה פתחה בחקירה לפני יומיים, עם קבלת תלונה מתושב חיפה ולפיה בתאריך 22.1 הוא החנה את הקטנוע שלו בעיר, ולמחרת היום גילה כי הקטנוע נגנב מהמקום.
תלונה נוספת, בגין גניבת קטנוע נוסף מאזור תחנת הרכבת בעיר, הוגשה גם היא באותו היום.
במקביל להגשת התלונות הנ"ל, התקבל דיווח במוקד 100 של משטרת ישראל, בדבר 2 קטנועים שחוסמים חנייה פרטית בעיר. בעלי הקטנועים קיבלו שיחת טלפון ממשטרת ישראל והתבקשו להזיזם וכך התברר כי מדובר ב- 2 הקטנועים שנגנבו מהמתלוננים.
בתוך כך, בעל הקטנוע הזעיק את שוטרי תחנת חיפה שהגיעו למקום, איתרו את 2 הקטנועים שניזוקו, ועצרו את 2 החשודים, תושבי חיפה בני 20 ו-22 בזמן שניסו להניע את אחד מהקטנועים ולעזוב את המקום עם הקטנוע. ברשות החשודים תפסו השוטרים כלי פריצה שככל הנראה שימשו אותם לגניבת הקטנועים.
בכוונת המשטרה לבקש היום להאריך את מעצרם של החשודים בבית משפט השלום בחיפה.
