סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
עדיין עובדים שם: כשכרמלי הגיע למטעי התה בסרי לנקה • צפו
מסע נוסף של יצחק כרמלי הביא אותו למטעי התה הידועים בסרי לנקה, לשם הובאו עבדים מהודו, שרק הרוויחו מהזכויות אותם העניקו להם הבריטים, עד היום הם ממשיכים לעבוד שם • צפו
פרשת משפטים: "כִּי תִקְנֶה עֶבֶד"
האם יש בני אנוש שהעבדות היטיבה עימם? יתכן וכן, הם הובאו כעבדים לפני כ-200 שנה מהודו, הבריטים חובבי התה הם שהביאו את הטמילים אל סרי לנקה כדי שיעבדו במטעי התה הנודעים של סרי לנקה היא ציילון.
למרות עבודתם הקשה, הזכויות שקיבלו מהבריטים רק הייטבו עימם אל מול אחיהם שנותרו בטאמיל שבהודו.
ההטבות שקיבלו רוממו אותם מעל הציילונים המקומיים, מה שיצר מתיחות שהביאה לסכסוך שהביא למותם של 60,000 בני אדם.
הסכסוך אמנם הסתיים, המתח נשאר, הטמילים נותרו עליונים, עד היום הם ממשיכים לעבוד בשדות התה.
