מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני
מחפשים מתכון לעוגה מעניינת וחדשה? קבלו מתכון מוצלח לעוגת לימון וקוקוס המשולבת בחמוציות ומצופה ורוטב לימוני עסיסי ומיוחד במינו
מתכון לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני / שחר שולמית
המצרכים לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני:
מידות אוניברסליות
תבנית גודל 13 על 28 סנטימטר או 2 תבניות מאורכות חד פעמיות
לעוגה:
- 6 ביצים גודל L
- 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
- 1/2 כוס מיץ לימון (120 מ״ל)
- 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ"ל)
- 3/4 כוס שמן (150 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1.5 כוסות קמח (210 גרם )
- 1.5 כוסות קוקוס (150 גרם)
- 1/3 כוס חמוציות
לרוטב לימוני: (אופציונלי)
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 2/3 כוס סוכר
- 4 כפות שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
אופן ההכנה לעוגת לימון, קוקוס וחמוציות בציפוי רוטב לימוני:
- מחממים תנור ל 160 מעלות
- מקציפים את הביצים כ2 דקות על מהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד למראה בהיר ותפוח מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום
- ומוסיפים בהדרגה את השמן ואת מיץ הלימון
- מוסיפים בהדרגה את המצרכים היבשים מלבד החמוציות ומערבבים עד לאיחוד
- יוצקים את המסה לתבנית משומנת ומקומחת ומפזרים מעל את החמוציות
- אופים כ 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
הכנת רוטב לימוני:
- מבשלים את המצרכים עד להסמכה קלה ויוצקים על העוגה מיד כשמוציאים אותה מן התנור
בהצלחה רבה ובתאבון
