איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
רוסי נעצר בגין הטסת רחפן מעל הארמון המלכותי בשבדיה
בן 40 בעל אזרחות רוסית, נעצר בשבדיה, לאחר שהטיס רחפן מעל ארמון המלוכה. האיש חשוד בהפרת חוק הביטחון של שבדיה, המגן על סוכנויות ציבוריות מפני "ריגול, חבלה, עבירות טרור"
גבר רוסי נעצר לאחר שהטיס רחפן מעל בית המגורים הפרטי של משפחת המלוכה השוודית. כך מסרה המשטרה השוודית. על פי הדיווחים העצור בשנות ה-40 לחייו, נעצר בסביבות השעה 13:00 ביום ראשון, לאחר שהפעיל את הרחפן ליד ארמון דרוטנינגהולם, מקום מגוריהם של המלך גוסטב והמלכה סילביה, ליד הבירה שטוקהולם.
התקרית באה על רקע המתיחות הגואה בין המערב למוסקבה, לאחר שנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, העביר יותר מ-100,000 חיילים, כמו גם טנקים וטילים, קרוב לגבול עם אוקראינה.
ביום שני אמר דובר המשטרה השוודית אולה אוסטרלינג לסוכנות הידיעות הצרפתית: "אנחנו רק מאשרים, זה שנעצר אדם אתמול (ראשון)".
דובר המשטרה אמר לתקשורת המקומית, כי האיש חשוד בהפרת חוק הביטחון של שבדיה, המגן על סוכנויות ציבוריות מפני "ריגול, חבלה, עבירות טרור".
משטרת שבדיה לא אישרה את אזרחותו של האיש, אך בתקשורת דווח כי הוא גבר רוסי בשנות ה-40 לחייו. מעצרו של האיש מגיע על רקע צונאמי של רחפנים מוטסים שדווחו מעל אזורים רגישים, כולל תחנות כוח גרעיניות, במדינה.
