אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
נחשף: המסר הישראלי לרוסיה; זקוקה לסיוע
פקידים ישראלים בכירים מספרים כי מנכ"ל משרד החוץ הבהיר לגורם בכיר במשרד החוץ הרוסי כי ישראל צריכה את סיועה של רוסיה בפינוי אזרחים ודיפלומטים ישראלים אם אכן תפלוש לאוקראינה בקרוב | משרד החוץ: "המנכ"ל ציין את המחויבות והדאגה לשלום אזרחי ישראל באוקראינה"
לקראת אפשרות של פלישה לאוקראינה, ישראל העבירה מסר לממשלת רוסיה שבו הבהירה כי תזדקק לסיוע בפינוי אזרחים ודיפלומטים ישראלים במקרה של פלישה לאוקראינה. כך דווח ב'וואלה'.
מנכ"ל משרד החוץ, אלון אושפיז, שוחח אתמול (רביעי) עם סגן שר החוץ הרוסי, מיכאל בוגדנוב, והבהיר לו כי ישראל תהיה מעוניינת להמשיך לפנות את אזרחיה ואת הדיפלומטים שלה מהמדינה גם בתרחיש של לחימה, ותזדקק לשם כך לסיוע של רוסיה.
פקיד ישראלי בכיר אמר כי ישראל מעוניינת לוודא כי במקרה של פלישה רוסית לאוקראינה יהיו לה דרכים ליצור מסדרונות הומניטאריים לפינוי של אזרחיה ושל הדיפלומטים של בדרך היבשה למדינות השכנות או בדרך האוויר.
דובר משרד החוץ מסר: "במהלך השיחה אושפיז ציין את המחויבות והדאגה לשלום אזרחי ישראל באוקראינה ולשלומם של הדיפלומטים הישראלים".
