סוכנות הידיעות הרוסית הרשמית "ריה נובוסטי" פרסמה מאמר דעה שכותרתו: "רוסיה צפויה לצאת לעוד מבצעי מיוחד, הוא יהיה קצר מאוד". הסיבה: החלטה של ליטא לבטל את החוק האוסר על הצבת נשק גרעיני במדינה. במאמר נכתב בין השאר כי המדינות הבלטיות פועלות להעלות את רף האיומים בגבולות רוסיה כדי לאלץ את מוסקווה לפעול
הרוסים פגעו בקבר האחים היהודי; לפיד עם גינוי מאופק
לפיד מגנה את המתקפה הרוסית על מגדל הטלוויזיה בקייב שגרמה נזק למרכז הנצחת השואה בבאבי יאר, בו נרצחו ונקברו בקבר אחים למעלה מ-50 אלף יהודים. לפיד לא ציין את המילה רוסיה ועדכן כי השגריר בקייב בקשר עם הנהלת האתר
שר החוץ יאיר לפיד גינה הערב (שלישי) את המתקפה הרוסית על מגדל הטלוויזיה בקייב שגרמה נזק למרכז הנצחת השואה בבאבי יאר הנמצא בסמיכות למגדל, מקום בו נרצחו ונקברו בקבר אחים למעלה מ-50 אלף יהודים.
לפיד הקפיד לא להזכיר את המילה "רוסיה" והסתפק בלגנות "את הפגיעה" ללא ציון זהות הפוגע. "אנו מגנים את הפגיעה בבית הקברות היהודי הסמוך לאתר ההנצחה המציין את שואת יהודי קייב ורצח העם היהודי בבאבי יאר. אנו קוראים לשמור ולכבד את קדושת האתר", מסר לפיד.
ממשרד החוץ נמסר כי בהנחיית שר החוץ לפיד עומד השגריר בקייב בקשר עם הנהלת האתר ובהמשך כשיתאפשר נסייע לתיקון הנזק.
"אנו ממשיכים לעקוב אחרי האירועים ומביעים את צערנו על הפגיעה בחיי אדם", לשון ההודעה.
