אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות
לחם מיוחד ומלא טעמים בשילוב חמוציות וגרעיני חמנייה המעניקים טעם משובח יותר, מתכון ללא כל צורך בהתפחה או שמרים, הסודה לשתיה וחומציות הריוויון אחראים לתפיחה המדהימה שלו
מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות / נועם זיגדון
המצרכים ללחם סודה אירי עם חמוציות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כפית גדושה סודה לשתייה
- ½- 1 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה L
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1+3/4 כוסות ריוויון
- 1 כוס חמוציות
- 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
אופן ההכנה ללחם סודה אירי עם חמוציות:
- מכניסים לקערה את הקמח, הסודה לשתיה, הסוכר והמלח ומערבבים.
- בקערה נוספת טורפים את הביצה עם החמאה והריוויון.
- מעבירים את התערובת הטרופה אל תוך קערת הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד
- מוסיפים את החמוציות
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לכדור, מצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמנייה.
- מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים, עושים חתך בצורך של איקס במרכז הכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 150° ואופים במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב
- ניתן להחליף את החומציות באגוזים, זיתים, בצל מטוגן, עשבי תיבול או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
