מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות

מתכון מעולה ללחם בית, לחמניות או חלות, מתכון קל להכנה ומוצלח שלא תפסיקו לקצור עליו מחמאות

נועם זיגדון | מתכונים 20.5.2022 | 12:16

לחם בית | צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות | נועם זיגדון

המצרכים ללחם בית / חלות / לחמניות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

 לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה.
  • 1.5 כוסות סולת.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח.
  • 2-3/4 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה ללחם בית / חלות / לחמניות:

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים את השמן,
  2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת גוש בצק לח ולא דביק.
  3. בקערת הלישה מכסים את הבצק בשקית ומניחים מעל 2 מגבות מטבח, מתפיחים במשך שעה.
  4. לאחר כשעה יוצרים צורות ומניחים במגש, מתפיחים פעם שניה במשך כחצי שעה.
  5. טורפים ביצה עם חצי כפית סוכר, מברישים את הלחמים ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 20 דקות.
  7. הערה: רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור.
  8. בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום