מתכון לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור

ארוחת ערב נהדרת עם מתכון חלבי מושלם, תפוחי אדמה אפויים בתנור וממולאים בתערובת של תפוחי אדמה ושמנת מתוקה יחד עם תבלינים ותוספות מעניינות תקבלו מנה יוקרתית ומלאת טעם

נועם זיגדון | מתכונים 22.5.2022 | 20:37

תפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור | צילום: נועם זיגדון

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור / נועם זיגדון

המצרכים לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור:

  • 6-7 תפוחי אדמה גדולים
  • ½ ק"ג מלח גס
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מעט פפריקה מתוקה
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 שמנת לבישול / שמנת חמוצה
  • תוספות - תירס, זיתים, פטריות, טונה

אופן ההכנה לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור:

  1. מפזרים את המלח בתבנית אפיה
  2. שוטפים את תפוחי האדמה היטב ועוטפים בנייר כסף, מניחים על תבנית האפייה עם המלח ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° לאפייה במשך כשעה וחצי עד לריכוך.
  3. עושים חריץ במרכז תפוחי האדמה ומרוקנים את התוכן לקערה
  4. לקערה עם התוכן מוסיפים את החמאה, השמנת, התוספות, המלח והפלפל שחור ומערבבים היטב
  5. ממלאים כל תפוח אדמה בתערובת ומפזרים מעל גבינה צהובה, פפריקה מתוקה ומוצרלה מגורדת
  6. מכניסים שוב לתנור למשך 5 עד 7 דקות.
  7. מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים חם.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום