מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מו"ל 'הארץ' תוקף: "עמדה לא לגיטימית"
אחרי הסערה סביב פיטוריו של איש התקשורת הימני והפובליציסט גדי טאוב מעיתון 'הארץ', מו"ל העיתון עמוס שוקן תוקף וטוען שעמדת טאוב לא לגיטימית: "זה לא עמדה שיכולה להיות בוויכוח. צריך לא להסכים שהיא בכלל תעלה לדיון"
עמוס שוקן, מו"ל עיתון השמאל 'הארץ', הגיב בפודקאסט של העיתון על פיטוריו של איש התקשורת הימני והפובליציסט גדי טאוב מעמוד הדעות של העיתון, וטען כי עמדותיו לא לגיטימיות.
"אני לא פיטרתי את גדי טאוב. לא הצטערתי על זה (על הפיטורים) כי העמדה שלי הייתה שגם גדי טאוב וגם מי שהיה שותף שלו מידי פעם בכתיבת מאמרים הם סוכני כאוס, ושצריך להיזהר מהם. ושחלק מהדברים שהם כותבים הם לא נכונים", אמר.
שוקן סיפר: "כשראיתי בעיתון את הדיווח על הקשר שלו עם הדמוקרטיה האי-ליברלית של ויקטור אורבן (הונגריה), ושנתניהו והליכוד מזיזים את ישראל לכיוון של הונגריה, אני חושב שפה צריך לעצור ולהגיד עד כאן: אנחנו לא יכולים לשתף עם הדבר הזה פעולה".
הוא הוסיף ותקף: "זה גם לא עמדה שיכולה להיות בוויכוח. צריך לשלול אותה, לא להסכים שהיא בכלל תעלה לדיון ולהילחם כדי שישראל תמשיך להיות דמוקרטיה ליברלית, כפי שהיא תוכננה, ולא כפי מה שאנחנו רואים בשנים האחרונות, תחת שלטונו של נתניהו".
טאוב פרסם בטוויטר לפני שבוע כי במפתיע ב"הארץ" הודיעו שלא יכתוב יותר את דעותיו בעיתון, אחרי 7 שנים, רק בגלל שהאמרים שלו "נותנים רוח גבית להפיכה משטרית".
