דניאל אדלסון: שגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר מתח ביקורת חריגה על "הקונגרס היהודי העולמי" ועל ארגונים יהודיים נוספים, בעקבות החלטתם להעניק חסות לאירוע בשיתוף ממשלת ספרד. שגרירות ספרד בוושינגטון אירחה תערוכה העוסקת בחייהם של יהודים תחת השלטון המוסלמי. על רקע הביקורת החריפה שמדריד מפנה כלפי ישראל, לייטר כתב כי ״השותפות באירוע מפתיעה ומאכזבת עמוקות״. הקונגרס היהודי העולמי מחה מצדו על עצם הפנייה והשיב בתגובה כי מחובתו "לשמור על שיח עם מוסדות רשמיים במטרה לחזק את הקהילה ולהיאבק באנטישמיות״.
מצמרר: לפני חצי שנה חתונת האברך שנרצח
רק לפני חצי שנה רקד האברך החשוב הרב אלתר שלמה לדרמן הי"ד מחשובי חסידי פינסק קרלין בחתונתו שנערכה בירושלים. לחתונה הגיע הרבי ורקד עמו במשך זמן ממושך. ביום שישי הוא נרצח בפיגוע הדריסה בשכונת רמות והערב הוא יובא למנוחות
בכ"ב אב תשפ"ב לפני כחצי שנה נישא בשעה טובה הרב אלתר שלמה לדרמן הי"ד מחסידות פינסק קרלין ובחיר ישיבת 'טל תורה' החסידית בבני ברק.
בחתונה שהתקיימה באולמי גוטניק בירושלים הגיע מורו ורבו האדמו"ר מפינסק קרלין לרקוד עמו בחתונתו במשך זמן רב.
ר' אלתר שלמה הי"ד היה מחשובי הבחורים בחסידות ופאר הבחורים בישיבת 'טל תורה' בבני ברק שכל חייו היו חטיבה אחת של לימוד תורה בעמל ובהתמדה.
בערב שבת בהיותו יחד עם רעייתו שתחי' לבית הניג, בדרכם לשהות בשבת אצל הוריו בעיר אלעד, הוא נרצח על ידי המחבל הנתעב בתחנת האוטובוס בשכונת רמות.
במשך השבת שהתה גופתו בבית החולים 'שערי צדק' בירושלים, הערב הוא יובא למנוחות, במסע הלוויה שיצא במוצאי שבת ככל הנראה באוזר השעה 22:00 מבית המדרש של חסידות פינסק קרלין בשכונת בית ישראל בירושלים, להר המנוחות שם ייטמן לצד סבו הרה"ח ר' יצחק לדרמןו ז"ל.
משה ויסברג מביא את התיעוד מחתונתו:



