מוטי קסטל: אגב, לאלו שחגגו אתמול על דברי הרמטכ"ל, הנה תמלול מדויק ממה שהתרחש בקבינט: רה"מ נתניהו: "הרמטכ"ל, משפט סיום בבקשה". הרמטכ"ל: "אני אומר משפט אחרון שלי: בלי שלושת החוקים האלה, חוק הגיוס, 36 חודשים וחוק המילואים, צה"ל יקרוס, צה"ל לא יהיה כשיר לביצוע משימותיו השוטפות, הבט"ש ובוודאי לא במצבים של מלחמה. אני נותן פה הערת אזהרה והתרעה על סד"כ המילואים שלנו. מוטיבציה אדירה, הם לא יחזיקו מעמד, הם פשוט לא יחזיקו מעמד. חייבים לטפל בדבר הזה ואני אומר יפה שעה אחת קודם". רה"מ נתניהו: "תודה". איך נאמר בעדינות? לפי הדברים האלו הרמטכ"ל תומך בחוק שאתם מתנגדים לו...
נתניהו התראיין לרשת CNN והתייחס להשהיית הרפורמה ולאיראן
ראש הממשלה נתניהו התראיין היום לרשת CNN האמריקאית ואמר כי ההפגנות נגד הרפורמה המשפטית הן "סימן לחוסן של הדיון הציבורי". הוא טען כי הוא "פועל לפתרון עם קונצנזוס רחב ככל האפשר". על האיום הנשקף מצד איראן: "לעצור את איראן מלהפוך למעצמה גרעינית צבאית"
ראש הממשלה בנימין נתניהו התראיין לרשת CNN ואמר כי " ישראל תישאר "דמוקרטיה איתנה" למרות תוכניות שנויות במחלוקת לשנות את מערכת המשפט במדינה. על רקע הפגנות נרחבות, שביתה היסטורית כלל-ארצית ולחץ בינלאומי גובר בחודש שעבר הוא נאלץ להשהות את החקיקה לשינוי מערכת המשפט.
נתניהו אמר בראיון כי ההפגנות הן "סימן לחוסן של הדיון הציבורי" וטען כי הוא "פועל לפתרון עם קונצנזוס רחב ככל האפשר".
"דבר אחד אני מבטיח לך", אמר נתניהו, "בסוף התהליך הזה, ישראל תישאר דמוקרטיה איתנה באותה מידה כמו בעבר".
הערוץ דיווח כי נתניהו נסוג מאחד ההיבטים השנויים במחלוקת של הרפורמה: מתן סמכות לכנסת לעקוף החלטות בית המשפט העליון ברוב רגיל (פסקת ההתגברות).
"ישראל יצאה מאיזון", הסביר נתניהו את הכשל במערכת המשפט בישראל, "האתגר הגדול הוא להחזיר את המדינה לאיזון המקובל ברוב הדמוקרטיות. מבלי ללכת לצד שאכן יסיר את הבלמים והאיזונים בכוחו של הרוב".
"אני מאוד מאוד נחוש בטווח הבינוני והארוך לגבי כלכלת ישראל, ובהתחשב בעובדה שאני הולך להעביר תקציב בשבועות הקרובים, גם בטווח הקצר", אמר.
המראיין לחץ על נתניהו בנוגע לאיראן, ושאל אותו אם התנגדותו להסכם הגרעין מוטעית. נתניהו התעקש שלא. "אם אתה רוצה למנוע מאיראן להפוך למעצמה גרעינית צבאית, הדרך היחידה לעצור אותם היא באמצעות איום צבאי רציני", אמר, וציין כי האסטרטגיה פעלה נגד דיקטטורים כולל סדאם חוסיין מעיראק, בשאר אל-אסד בסוריה ומועמר קדאפי מלוב.
"הנטל מוטל על כולנו" - על ישראל, ארצות הברית ושכנותינו הערביות - "לעצור את איראן מלהפוך למעצמה גרעינית צבאית", אמר.
נתניהו התייחס לשלום עם סעודיה. "שלום עם מדינות ערב הגדולות הוא לא רק אפשרי, זה סביר", אמר נתניהו. "אני עושה הכול כדי לקדם את זה. זה יהיה היסטוריה, זה יסיים את הסכסוך הערבי-ישראלי, וזה יקדם את פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני".
