תומר אלמגור: איראן הודיעה כי היא מקיימת שיחות עם עומאן על פתיחה זמנית מחדש של מצר הורמוז. אסמאעיל באקאי, דובר משרד החוץ האיראני, אמר במסיבת עיתונאים כי נכון לעכשיו אין שיחות ישירות בין איראן לארצות הברית
הסתה תקשורתית נרחבת: החרדים מקבלים עוד מיליארדים
העיתונאי רביב דרוקר חשף את ההסכמים הקואליציונים ואת הכסף שקיבלו המפלגות החרדיות, וכתב כי זה קורה בעוד "יוקר המחייה מכה באזרחי ישראל, התחזיות הכלכליות מאיימות על המשק והריבית מכבידה על לוקחי המשכנתאות"
ההסתה ושיסוי מגזר במגזר נמשכת בעידוד התקשורת. העיתונאי רביב דרוקר פרסם הערב ב'חדשות 13' כי המפלגות החרדיות יקבלו חמישה מיליארד שקלים במסגרת התקציב שיועבר בחלקו בשבוע הבא, וציין כי "בזמן שיוקר המחייה מכה באזרחי ישראל, התחזיות הכלכליות מאיימות על המשק והריבית מכבידה על לוקחי המשכנתאות, ממשלת נתניהו תחל להעביר ולאשר בשבוע הבא את תקציב המדינה לשנים 2023-2024", זאת כשמטרתו של דרוקר ברורה לחלוטין.
עוד דיווח דרוקר: "קודם כל חברי הקואליציה הם אלה שיקבלו את הכספים שסוכמו בהסכמים הקואליציונים, כשהמפלגות החרדיות יקבלו למעלה מ-5 מיליארד ש"ח לטובת נושאים שונים".
דרוקר חשף כי תועבר תוספת של 1.18 מיליארד ש"ח למורים במוסדות החינוך החרדים כדי להשוות את מעמדם לזה של מורים במוסדות רגילים, 2.5 מיליארד ש"ח יועברו כתוספת תמיכה בישיבות, חצי מיליארד ש"ח יועברו למשרד המסורת לטובת יעדים שעדיין לא נקבעו, עוד חצי מיליארד ש"ח יגיעו לרשות לקידום המגזר החרדי ו-285 מיליון ש"ח יוקצבו לרשות לזהות יהודית.
בנוסף יועברו 60 מיליון ש"ח לטובת בינוי פנימיות באיו"ש, ועוד כ-33 מיליון ש"ח יוקצבו למספר נושאים, כמו עידוד הגירה לערים מעורבות, ייעוץ הדרכה בטהרת המשפחה, קידום המשפט העברי, הנחלת מורשת הרב דרוקמן לציבור הרחב, טיפוח בקברי אבות, מורשת גוש קטיף, וסכום שיגיע לוועד המקומי בחברון. בנוסף יועברו כספים לטובת תרבות חרדית והסברה נגד התבוללות.
