עמית סגל: בעלה של צאלה כתב בקבוצת ווטסאפ (מתורגם מאנגלית): שלום חברים, יום עצוב היום. הלילה אשתי נרצחה. היינו בדרכנו לבית החולים כדי ללדת בשמחה את בננו הרביעי. כמובן שאני שבור, זה טבעי, אבל אני גם מודה לה' שנשארתי בחיים ואהיה חזק כדי להמשיך ולהיות אור לעולם כולו. כי לעולם לא ניתן להם לשבור אותנו. אני מאוד מאוד עצוב, אבל אמשיך להילחם למען רווחת עמנו. אני אוהב את כולכם. אנחנו נשרוד, נצליח ונשגשג. ה' הוא אחד. בזמנים טובים וגם קשים – זה לא משנה. אם זה מהמלך האחד והיחיד שלי – אני מקבל זאת באהבה. תגידו שאני משוגע, אבל האם לא כולנו כאלה?
מתכון לעוגת שמרים שוקולד קראנץ מושלמת
חולמים על עוגת שמרים שוקולדית ומושלמת? המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים, קבלת הפנים הכי חמה שתכינו אי פעם מתחילה כאן - בצק שמרים רך ואוורירי שנפגש עם מילוי שוקולד עשיר ומתוק. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים

מתכון לעוגת שמרים שוקולד קראנץ
המצרכים לעוגת שמרים שוקולד קראנץ
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- ½+2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- ½ כף מלח
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים חמימים
למילוי שוקולד:
- 1 אינסטנט פודינג שוקולד / וניל
- 2 כוסות סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- 8 כפות קקאו
- 2 כפיות נס קפה
לתוספת (לא חובה):
- אגוזי מלך גרוסים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום / סוכריות שוקולד
אופן ההכנה לעוגת שמרים שוקולד קראנץ:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
הכנת מילוי שוקולד:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי השוקולד ומערבבים הייטב לאיחוד
הרכבת העוגה:
- מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים
- כל חלק פותחים למלבן דק וארוך
- מורחים על הבצק מתערובת השוקולד, מפזרים את אגוזי המלך הגרוסים ומגלגלים לרולדה
- מכניסים למקפיא ל-20 דקות ומוציאים
- חוצים את הרולדה לשני רצועות ארוכות לאורך הרולדה כך שיווצר לנו שתי רצועות ארוכות וניתן לראות את השכבות לאורך כל הרצועה
- מגלגלים את שתי הרצועות לצורת בורג או קולעים חלה
- מכניסים לתבנית האפייה ומתפיחים במשך כ-40 דקות
- מברישים את העוגה בביצה טרופה
- ומפזרים שומשום או סוכריות שוקולד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כ-40 דקות עד שמשחים
מוצאים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: נועם זיגדון