עמית סגל: בעלה של צאלה כתב בקבוצת ווטסאפ (מתורגם מאנגלית): שלום חברים, יום עצוב היום. הלילה אשתי נרצחה. היינו בדרכנו לבית החולים כדי ללדת בשמחה את בננו הרביעי. כמובן שאני שבור, זה טבעי, אבל אני גם מודה לה' שנשארתי בחיים ואהיה חזק כדי להמשיך ולהיות אור לעולם כולו. כי לעולם לא ניתן להם לשבור אותנו. אני מאוד מאוד עצוב, אבל אמשיך להילחם למען רווחת עמנו. אני אוהב את כולכם. אנחנו נשרוד, נצליח ונשגשג. ה' הוא אחד. בזמנים טובים וגם קשים – זה לא משנה. אם זה מהמלך האחד והיחיד שלי – אני מקבל זאת באהבה. תגידו שאני משוגע, אבל האם לא כולנו כאלה?
מתכון לעוגת שוקולד בחושה עסיסית ומשגעת
גם אם אתם לא שפים מקצועיים, תוכלו להכין בקלות עוגת שוקולד מושלמת שתהפוך אתכם לגיבורי העוגות של הבית. עם רשימת מצרכים קצרה ופשוטה, ואופן הכנה ברור ומפורט, תיהנו מתהליך ההכנה ותזכו לעוגה שכולם ישבחו. מושלמת לאירוח, לחג או סתם לפינוק באמצע השבוע

מתכון לעוגת שוקולד בחושה עסיסית ומשגעת / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת שוקולד בחושה עסיסית ומשגעת:
לעוגה:
- 2 ביצים L
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 3/4 כוס שוקולית
- 1/3 כוס קקאו
- 1 כפית נס קפה
- 2 כוסות מים חמימים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2.5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת צמחית / מתוקה
אופן ההכנה לעוגת שוקולד בחושה עסיסית ומשגעת:
- בקערה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מנמיכים את מהירות המיקסר ל-2 ומוסיפים בזילוף דק את השמן והמים
- מוסיפים אחד אחרי השני את הקקאו, השוקולית, התמצית וניל והנס קפה ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח, מערבבים באיטיות בתנועות קיפול בעזרת מטרפה או בלקקן עד לקבלת בלילה מעט נוזלית אחידה וללא גושים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כ-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה הייטב ומצפים בגנאש שוקולד ובסוכריות צבעוניות
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד והשמנת עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק ומצפים את העוגה
בהצלחה רבה ובתאבון