ברק בטש: שר החוץ גדעון סער: במהלך היממה האחרונה נכנסו כוחות חמושים למרחב החיץ בצד הסורי של הגבול עם ישראל. בין היתר בוצעו תקיפות על כוח אונדו״ף במרחב. ישראל מוטרדת מהפרות הסכם הפרדת הכוחות עם סוריה ממאי 1974, המבטאת גם איום על ביטחונה ובטחון ישוביה ואזרחיה, בדגש על ישובי רמת הגולן. מדינת ישראל אינה מתערבת בעימות הפנימי בסוריה.
צבי יחזקאלי פסימי: "אירופה לדעתי בנקודת אל-חזור"
"בתי הכלא בארה"ב הם מפעל עצום של אסלום, ובגלל שארה"ב רחבה, מצאתי בפלורידה אזורים שלמים שהשתלטו עליהם שייחים"
בעקבות גל האלימות החדש שעולה באירופה והמתקפה על אוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם, צבי יחזקאלי ('i24 news'), פרשן לענייני ערבים דיבר על האסלמיזציה שהוא רואה באירופה.
יחזקאלי פתח ואמר: "אני רואה את זה באופן שונה מהאירופים, כי הם לא מזהים התנגשות דתית – הם מזהים התנגשות אוהדים על רקע עזה".
יחזקאלי נזכר בפרשה שהסעירה אותנו בראשית העשור הקודם: "זה מזכיר לי את הסיפור של המרמרה. אמרתי 'כן, זה משט ועולים פה פעילים של האחים המוסלמים, ועולים לפעילות התנדבותית למען עזה', ואז פגשנו את האלימות. זה בדיוק מה שקרה כאן – חשבנו שזה כדורגל, ואז גילינו את אגרוף הברזל של האיסלאם של הרחוב".
יחזקאלי שירת בצעירותו במערך האבטחה של השב"כ. הוא מבחין בשינוי שחל באיומים על ישראלים בחו"ל: "אני זוכר שהיינו נוסעים למקומות שהיו בהם התרעות. לאבטח דברים גלויים, זו שיטה של שנות השמונים והתשעים שאש"ף יעשה פיגוע. הצי"ח השתנה לזה שהרחוב עוין, האוהדים בבעיה ואין להם מקום בטוח. למה? כי אני חש את השטח, ואני רואה שהאירופאים ואנחנו מפספסים פעם אחר פעם".
"צרפת הלכה, מה השאלה?"
יחזקאלי פסימי מאוד באשר לסיכוי שמדינות אירופה ישנו את התנהלותן: "אירופה לדעתי בנקודת אל-חזור. בהקרנה שעשיתי ל'זהות בדויה' הגיע הנספח הצבאי של צרפת. הוא אמר לי: 'אתה חושב שאני לא יודע שהאחים המוסלמים מקימים לנו מדינה בתוך מדינה? אני לא יודע שיש חוקי שריעה בפרברי פריז? אנחנו יודעים את זה. צרפת הלכה. מה השאלה?'. ובכן השאלה היא האם הממסד הביטחוני יכול להעיר את התקשורת או את בית המשפט לראות את זה בשונות לחוקות האירופאיות. זה די דומה למה שיש כאן. הדמוקרטיה לא נותנת לך לראות את המאבק".
המצב במערב אירופה, להערכתו, חמור הרבה יותר ממה שאנחנו נחשפים אליו: "צריך לשים לב שאנחנו לא שומעים על אירופה בכל יום בחדשות. אירופה מלאה בתקריות שנשים לא יכולות ללכת לאזורים מסוימים, וחוסר ביטחון, וגניבה ופלילים וביזוי סמלי המדינה. למהגרים באירופה יש בחירה בשונה מההורים שלהם. ההורים של זינאדין זידאן באו להשתלב ולהיות צרפתים. הילדים של הילדים אמרו: 'מה פתאום? אנחנו מוסלמים ואחר כך אולי אנחנו צרפתים'".
הוא התייחס בהמשך לדברים שנאמרים בהולנד, שבאים להצדיק את ההתפרעות ברחובות אמסטרדם: "מה שאני אומר לגבי השוטרים בהולנד: השיח במדינות האלה אפולוגטי (מתגונן) בגלל הסיפור של עזה. הם אומרים: אנחנו ניתן לכם את עזה, תהיו נחמדים אלינו".
"לא צריך להיות דתי כדי להבין שהסכסוך הוא דתי"
הוא הודה כי גם הוא עבר תהליך רב שנים כדי להגיע לתובנותיו: "לקח לי כמה שנים להתפקח ולראות את זה. זה לא ימין ושמאל, אלא תופעה להבין את מה שמאיים על העולם החופשי. יש פה טוב ורע. לא הייתי דתי, אלא הפכתי להיות דתי. לא צריך להיות דתי כדי להבין שהסכסוך הוא דתי. העולם המוסלמי אומר לנו משהו, וכדאי להתעורר. יכול להיות שטראמפ והקואליציה של סעודיה יכולה להגיד שאפשר אחרת. השאלה היא אם אתה משתמש בדת שלך ככלי מלחמה".
"בתי הכלא בארה"ב הם מפעל עצום של אסלום"
ומה באשר לקהילה המוסלמית בארצות הברית? יחזקאלי סיפר: "בסדרה 'זהות בדויה', פרקים 4 ו-5 עסקו בארה"ב. בתי הכלא בארה"ב הם מפעל עצום של אסלום, ובגלל שארה"ב רחבה, מצאתי בפלורידה אזורים שלמים שהשתלטו עליהם שייחים. מצד שני יש הרבה נוקשות של השלטונות. זה גם סוג של קרב, הוא שונה אבל עדיין קיים".