מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים
מתכון למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים שיהפוך את כל ארוחה לביתית וחמימה. שילוב מושלם של ירקות טריים ועשבי תיבול יחד עם עדשים מזינות יוצר מרק סמיך וטעים במיוחד. מושלם לימים קרים וגשומים
מתכון למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים / אסתי
המצרכים למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים:
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 1 כוס דלורית מגוררת
- 1 כוס כרוב לבן קצוץ
- 1 תפוח אדמה גדול, מגורר
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 1.5 כוסות עדשים כתומות, שטופות
- שמן זית
- 1/4 כפית כורכום
- מלח לפי הטעם
- קמצוץ פלפל לבן
- 1 כף מרק עוף
- כוסברה קצוצה (לא חובה, אך מוסיפה טעם נפלא)
אופן ההכנה למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים:
- מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים לסיר את הדלורית, הכרוב, תפוח האדמה והסלרי. מטגנים יחד עם הבצל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מפזרים מעל הירקות את הכורכום, המלח, הפלפל הלבן ואבקת מרק העוף. מערבבים היטב כך שהירקות יצופו בתבלינים.
- מוסיפים את העדשים השטופות לסיר ומכסים במים רותחים, כך שהמים יעברו כ-4 ס"מ מעל הירקות והעדשים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-30 דקות, או עד שהירקות והעדשים רכים.
- טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- לפני ההגשה, מפזרים מעל המרק כוסברה קצוצה טרייה (לא חובה).
בהצלחה רבה ובתאבון
