איתי בלומנטל: פרסמנו הערב: כחלק מלקחי 7 באוקטובר, והעובדה שזילזלו בתצפיתניות שהתריעו על אימוני מחבלי חמאס, באגף המודיעין בצה"ל החלו לשלב תצפיתניות במערכים המבצעיים של אגף המודיעין יחידה 9900 באמ"ן, החלה להעביר מידע מודיעיני ישירות לחמ"לים של התצפיתניות: ידיעות בזמן אמת מיחידות 504 ו- 8200, ומודיעין משטח: חשודים בגזרה, התראות ממוקדות, זיהויים חריגים – כדי שגם התצפיתניות יהיו מחוברות למידע המודיעיני הרחב לדוגמה: כאשר רכב מתקרב לגבול, התצפיתניות מעכשיו יקבלו התרעה אם מדובר ברכב שבו פעילי טרור. התרעה כזו, כמובן שמשנה את תמונת המצב, ומסייעת לתצפיתניות לבצע את תפקידן בצורה הטובה ביותר הפיילוט הזה החל בדרום ובצפון, ובעתיד הוא צפוי להיכנס לכל החמ"לים של התצפיתניות. בצה"ל השכילו להבין את התרומה האדירה של התצפיתניות בכל גזרות הלחימה.
שילוב מושלם וטעים במיוחד: מתכון לעוגת קפה עם דבש ואגוזים
מתכון פשוט להכנה שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים. עוגת הקפה הזו היא שילוב מושלם בין מתוק רך ופריך, וטעים להפליא. הבסיס הפריך של אגוזים, הבלילה האוורירית והטעם העשיר של הקפה והדבש יעניקו לכם טעם של עוד

מתכון לעוגת קפה עם דבש ואגוזים / מירב מלכה.
המצרכים לעוגת קפה עם דבש ואגוזים:
לבלילה:
- 5 ביצים (להפריד חלבונים מחלמונים)
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס דבש
- 1 כוס שמן
- 2 כפות נס קפה (לערבב עם רבע כוס מים רותחים)
- 1.5 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס אגוזים גרוסים דק
לבסיס:
- 1/2 כוס אגוזים גרוסים עבה
- 2 כפות סוכר חום
- 1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה לעוגת קפה עם דבש ואגוזים:
- מערבבים היטב את האגוזים הגרוסים, הסוכר החום והקינמון ומניחים בתחתית תבנית משומנת.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הדבש, השמן והקפה המומס. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעדינות, מקפלים את הקצף הלבן לתוך הבלילה. ושופכים את התערובת על הבסיס בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- לאחר שהעוגה התקררה מעט, מזלפים מעל דבש או מייפל.
בהצלחה רבה ובתאבון